Kotisivujen kuvitus

Verkkosivujen kuvitus ja grafiikka

Sisällysluettelo

TLDR

Kun tilaat kotisivut ammattilaiselta, kuvitus ja graafisen ulkoasun toteutus sisältyy useimmiten hintaan. Kuvituksen hinta riippuu esim. siitä toimitatko omat kuvat, voidaanko esim. vanhojen nettisivujesi kuvia käyttää myös uusilla sivuilla, voidaanko hyödyntää kuvapankeista lisenssoituja kuvia vai tarvitaanko ammattilaisen ottamia valokuvia tai graafikkoa. Ilmaisia kuvia kotisivuille löytyy useista palveluista.

Kuinka hankit logon kuvia ja grafiikkaa verkkosivuille?

Kuvat ja visuaaliset elementit ovat tärkeitä useista syistä. Ne voivat auttaa viestimään yrityksestäsi, tuotteistasi ja palveluistasi, tehdä sivustostasi visuaalisesti houkuttelevamman ja auttaa brändäämään sivustosi niin, että se erottuu edukseen ja muistetaan. kotisivuilla käytettyjen kuvien tulisi olla sivuston aiheen kannalta merkityksellisiä, laadukkaita ja verkkoon optimoituja.

Oikein käytettynä logo, kuvitus ja grafiikka ovat tehokas väline viestisi välittämisessä ja tekevät kotisivuista entistä toimivammat ja informatiisemmat. Vanha sanonta yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa pitäää edelleenkin paikkansa, kunhan se yksi kuva on hyvä!

Logon hankkiminen verkkosivuille

Hyvä logo on tärkeä osa sivustosi brändäystä, ja sen tulisi olla yksinkertainen, mieleenpainuva ja brändiäsi heijastava.

On monia tapoja hankkia logo verkkosivuille. Voit palkata ammattimaisen graafisen suunnittelijan, etsiä freelancerin verkosta tai jopa luoda logon itse.

Jos haluat palkata ammattilaisen, löydät monia vaihtoehtoja verkkohakemistoista tai Google-hakujen avulla. Varmista, että tutustut kunkin suunnittelijan portfolioon ennen päätöksentekoa.

Jos sinulla on pieni budjetti, voit löytää monia lahjakkaita freelancereita Fiverrin tai Upworkin kaltaisten verkkosivustojen kautta. Muista jälleen tarkistaa portfoliot, ennen kuin teet lopullisen valintasi.

Jos tunnet itsesi luovaksi, voit myös yrittää suunnitella logon itse esimerkiksi Canvan tai Adobe Photoshopin avulla.

Logojen suunnitteluun löytyy myös useita online palveluita, joiden avulla syntyy kohtalainen logo yritykselle ja verkkosivuille jopa aivan tumpelolta. Voit kokeilla esimerkiksi: Freelogodesign ja Adobe Express Logo Maker logon suunnittelupalveluita. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, varmista, että viestität visiosi selkeästi suunnittelijalle tai freelancerille. Tämä auttaa heitä luomaan logon, joka edustaa brändiäsi täydellisesti.

Kotisivuille tarkoitetun logon hinta vaihtelee sen mukaan teetkö logon itse, jolloin se voi olla jopa ilmainen. Useimmiten freelancerin tekemän logon hinta liikkuu muutaman kymmenen ja muutaman sadan euron välillä. Tunnetun graafikon tekemästä logosta saattaa puolestaan joutua maksamaan hunajaa, eli jopa satoja tuhansia.

Kuvien hankkiminen verkkosivuille

Kun valitset kuvia verkkosivuillesi, on tärkeää, että valitset sellaisia, jotka liittyvät sisältöösi. Älä valitse mitä tahansa kuvaa – varmista, että se korostaa viestiäsi ja on laadukas. Tämä saattaa kuulosta helpommalta kuin onkaan, siksi kannattaa pitää myös kuvitusta hankittaessa sivustosi ensisijainen tavoite kirkkaana mielessä ja valita kuvitus, joka tukee tavoitetta.

Voit hankkia kuvia verkkosivuillesi monin eri tavoin, esimerkiksi kuvakirjastoista, Creative Commons -sivustoilta, kuvapankeista tai palkkaamalla ammattivalokuvaajan tai graafikon.

Tietenkin omat kuvat ovat myös erinomaisia nettisivuilla käytettäväksi! Niihin sinulla on ainakin 100% varmuudella käyttöoikeus ja ne kuvaavat sinua sekä yritystäsi ja tuotteitasi autenttisesti.

Kuvapankit

Kuvapankit ovat hyvä tapa saada erilaisia kuvia verkkosivustollesi. Suosituimpia kuvapankkeja ovat esimerkiksi Shutterstock ja iStockphoto. Etsi vain tarvitsemasi kuvatyyppi, niin löydät varmasti jotain tarpeisiisi sopivaa. Nämä ovat maksullisia kuvapankkeja ja kuvat ovat laadukkaita.

Kuvapankit ovat hinnaltaan kohtuullisia, useimmiten voit ostaa krediittejä ja käyttää niitä kuvalisenssien lunastamiseen tai voit tilata palvelun, johon sisältyy tietty määrä kuvalisenssejä per kuukausi.

Kuinka löydän ilmaisia kuvia kotisivuille?

Jos sinulla on pieni budjetti, voit löytää ilmaisia kuvia verkkosivuillesi monista paikoista. Tässä on joitakin parhaista:

Pixabay – Suuri valikoima korkealaatuisia, tekijänoikeusvapaita kuvia. Pixabay kuvapankille löytyy myös WordPress lisäosa, jonka avulla käytössäsi on WP sivuillasi yli 1.8 miljoonaa kuvaa helposti parilla klikkauksella!

Unsplash – Kauniita, korkearesoluutioisia kuvia, joita voit käyttää ilmaiseksi.

Free Images – Yli 350 000 kuvaa, joita voit käyttää ilmaiseksi.

Ilmaisten kuvapankkien kohdalla on kuitenkin syytä muistaa, että useimpiin niistä voi kuka tahansa rekisteröityä ja lisätä kuvia. Mikään ei takaa, että kuvan lisääjällä on oikeudet jakaa kuvaa puhumattakaan luovuttaa sen käyttöoikeus ilmaiseksi. Tämä voi johtaa pahimmillaan vahingonkorvausvastuuseen, sillä kuvapankkien käyttöehdot vapauttavat useimmiten ne täysin kaikesta vastuusta.

On monia muitakin sivustoja, joilta voit löytää ilmaisia kuvia, tee vain nopea Google-haku, niin löydät varmasti etsimäsi. Muista kuitenkin tarkistaa lisenssi ennen kuin käytät kuvaa, sillä kuvan tekijänoikeuksien halitija voi vaatia todistamaan käyttöoikeuden kuvaan.

Kun käytät kuvia verkkosivustollasi, varmista, että sinulla on oikeus käyttää niitä. Monet edellä luetelluista sivustoista tarjoavat kuvia, joita voi käyttää vapaasti kaupallisiin tarkoituksiin, mutta on aina parasta tarkistaa asia etukäteen. Turvallisinta on käyttää omia kuvia tai maksullisista kuvapankeista lisenssoitua kuvitusta.

Ammattivalokuvaajan tai graafisen suunnittelijan palkkaaminen

Jos haluat laadukkaita ja ammattimaisia kuvia verkkosivustoasi varten, sinun on palkattava ammattivalokuvaaja tai graafinen suunnittelija. Jos palkkaat valokuvaajan, määrittele, millaisia kuvia tarvitset. Valokuvaajan pitäisi pystyä toimittamaan sinulle laadukkaita kuvia, jotka saavat verkkosivustosi näyttämään ammattimaiselta.

Kun palkkaat ammattilaisen, muista kertoa tarpeesi ja visiosi selkeästi. Tämä auttaa häntä ottamaan kuvia, jotka edustavat brändiäsi täydellisesti.

Varaudu budjetoimaan heidän palvelunsa – ammattivalokuvaajat ja -suunnittelijat eivät ole halpoja! Heidän palvelunsa ovat kuitenkin loppujen lopuksi sen arvoisia, sillä saat upeat kuvat, jotka saavat verkkosivustosi erottumaan joukosta.

Verkkosivujen kuvien optimointi on tärkeää

Verkkosivut ovat usein täynnä kuvia, ja jos kuvia ei ole optimoitu, ne voivat todella hidastaa sivustosi toimintaa. Suurten kuvatiedostojen lataaminen voi kestää kauan, ja kun käyttäjät joutuvat odottamaan sivun latautumista liian kauan, he todennäköisesti siirtyvät muualle.

Siksi on tärkeää optimoida sivustosi kuvat. Kun varmistat, että kuvat ovat oikean kokoisia, oikeassa muodossa ja oikealla resoluutiolla, voit varmistaa, että ne latautuvat nopeasti ja oikein millä tahansa laitteella.

Seuraavassa on kymmenen vinkkiä verkkosivuston kuvien optimointiin:

1. Käytä oikeaa tiedostomuotoa. JPEG on paras valokuville, kun taas GIF tai PNG on parempi kuvituksille tai grafiikalle.

2. Valitse oikea tiedoston resoluutio. Tiedoston resoluutio on pikseleiden määrä tuumaa kohti (ppi). Useimpien laitteiden ppi-arvo on 72, joten yritä pysytellä tässä luvussa tai sen alapuolella.

3. Tallenna kuvat nettikäyttöä varten. Kun tallennat kuvaa, varmista, että valitset “Tallenna verkkoon” -vaihtoehdon, jotta tiedostokoko pienenee laadun kärsimättä.

4. Muuta kuvien kokoa ennen niiden lisäämistä sivuille. Kuvat eivät saisi olla yli 1000 pikseliä leveitä. Jos haluat muuttaa kuvan kokoa, voit tehdä sen Photoshopin tai GIMPin kaltaisella kuvankäsittelyohjelmalla.

5. Pakkaa kuvat ennen niiden lisäämistä kotisivuille. Kuvien pakkaaminen poistaa kuvatiedostosta tarpeetonta dataa, mikä voi pienentää tiedostokokoa entisestään vaikuttamatta laatuun.

6. Käytä sisällönjakeluverkkoa (CDN). CDN voi auttaa parantamaan verkkosivuston suorituskykyä välimuistiin tallentamalla kuvat ja toimittamalla ne paikasta, joka on lähempänä käyttäjän laitetta.

7. Optimoi kuvan alt-teksti. Alt-teksti on teksti, joka näkyy kuvan tilalla, jos sen lataaminen ei onnistu. Sen tulisi olla kuvaava ja avainsanarikas, jotta käyttäjät tietävät, mistä kuvassa on kyse, vaikka he eivät näkisikään sitä – tämä on tärkeää, jos haluat tehdä esteettömät kotisivut ja tämä voi vaikuttaa positiivisesti myös kotisivujen hakukoneoptimointi mielessä.

8. Lisää vesileima kuviin. Vesileima on pieni logo tai grafiikka, jonka voit lisätä kuviin. Tämä voi auttaa estämään ihmisiä varastamasta kuvasi ja käyttämästä niitä ilman lupaa.

9. Varmista, että kuvasi ovat saatavilla. Kun lisäät kuvia ja muita kuvia verkkosivuillesi, varmista, että ne ovat esteettömässä muodossa, jotta kaikki voivat ymmärtää mitä kuvat esittävät.

10. Käytä responsiivista suunnittelua. Koska useimmat ihmiset käyttävät internetiä mobiililaitteilla, on tärkeää varmistaa, että verkkosivustosi on suunniteltu responsiivisesti. Responsiiviset verkkosivut muuttavat kokoaan sen mukaan, millä laitteella sivuja katsotaan.

Kuvat ovat tärkeä osa mitä tahansa verkkosivustoa, ja noudattamalla näitä vinkkejä voit varmistaa, että kuvasi on optimoitu niin, että ne latautuvat nopeasti ja niitä on helppo katsella.

wordpress kotisivujen kuvien optimointi

WordPress kotisivujen kuvien optimointi

Jos sinulla on WordPress-verkkosivusto, on tärkeää optimoida kuvat nopeiden latausaikojen ja hyvän suorituskyvyn varmistamiseksi. Tähän on useita tapoja, mutta yksi helpoimmista on asentaa WP Smushin kaltainen lisäosa.

WP Smush on ilmainen lisäosa, joka auttaa sinua optimoimaan kuvasi pakkaamalla niitä ja pienentämällä niiden tiedostokokoa. Tällä voi olla suuri merkitys sivunopeuden ja verkkosivuston yleisen suorituskyvyn kannalta.

Asenna WP Smush yksinkertaisesti kirjautumalla WordPress-dashboardiin ja siirtymällä Plugins-osioon. Etsi “WP Smush” ja asenna lisäosa. Kun se on aktivoitu, se alkaa automaattisesti optimoida kuvasi.

Jos haluat hallita enemmän sitä, miten kuvasi on optimoitu, voit siirtyä Asetukset-osioon ja säätää asetukset mieleiseksesi. Voit esimerkiksi valita, pakataanko tietyn tiedostokoon ylittävät kuvat vai ei.

Voit myös valita, haluatko optimoida kaikki kuvasi kerralla vai vain ne, jotka on ladattu sen jälkeen, kun olet asentanut lisäosan.

Kun olet määrittänyt lisäosan haluamallasi tavalla, voit rentoutua, kun WP Smush tekee työnsä. WordPress-sivustosi kiittää sinua siitä, samoin sivuillasi vierailevat, sillä sivusi latautuvat nyt entistä nopeammin!

Tilaa kotisivut meiltä eikä sinun tarvitse huolehti kuvista!

Jos olet lukenut muutamia kirjoituksiani kotisivuihin liittyen, olet saanut jo hyvän kuvan, mitä kaikkea verkkosivujen tekemiseen liittyy. Nettisivujen logo, kuvitus ja grafiikka ovat yksi merkittävä osa-alue. Yksistään sivuston kuvissakin on paljon tekemistä. Voit huolehti tietenkin kaikesta itse tai voit tilata verkkosivut tai verkkokaupan meiltä ja jättää myös lisenssoitujen kuvien sekä grafiikan ja niiden optimoinnin meidän huoleksemme!

4.9/5 - (9 votes)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top
Vieritä ylös