WordPress kotisivujen hinta

Wordpress kotisivujen hinta

Sisällysluettelo

TLDR

Tyypillisten kotisivujen hinta vaihtelee Suomessa muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Valonity.fi digitoimisto ja WordPress kehittäjä tarjoaa hyvän kotisivupaketin hintaan 190€. Ilmaiseksi uudet nettisivut saa tekemällä ne itse, mutta sivuihin liittyy muitakin kustannuksia kuin toteutus.

Merkittävimmät hintaan vaikuttavat tekijät ovat sivujen määrä ja tarvittavan sisällöntuotannon laajuus.

Mitä maksaa kotisivut?

Tämä on kysymys, jonka saamme kuulla koko ajan. Siihen on vaikea vastata tietämättä tarkemmin, mitä tarkalleen tarvitset.

Yleisellä tasolla voidaan kuitenkin todeta, että Suomessa WordPress kotisivujen suunnittelu ja toteutus hinta on välillä 0 – 10.000 Euroa. Yleisimmin kotisivujen hinta on noin 1000 euroa. Digitoimisto Valonity.fi toteuttaa WordPress sivut hintaan alk. 190€. Ilmaiset WordPress sivut voit saada, jos teet ne kokonaan itse tai saat tuttavasi tekemään ne ilmaiseksi.

Jos haluat tarkemman vastauksen kotisivujen hintaan vaikuttaviin asioihin, löydät sen tästä artikkelista. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme selvittämään, mitä tarvitset ja kuinka paljon se maksaa.

Kannattaako ostaa halvat vai kalliit kotisivut?

Kannattaako sivuista maksaa 10.000 euroa tai enemmän vai pärjäänkö 200 euron kotisivuilla? Mikä niissä on erona? Miksi kotisivujen hinta vaihtelee niin paljon?

Nämä kaikki ovat hyviä kysymyksiä, mutta raaka totuus on, että miksi maksaisit sivuista tuhansia, kun saata täsmälleen samanlaiset ellet jopa paremmat parilla sadalla. Tätä kannattaa miettiä ihan rauhassa.

Ajattelin, että Suomessa hintataso on viimevuosina pudonnut, mitä kotisivujen toteutukseen tuleen. Niin onkin, mutta ei näköjään kaikilla. Selaillessani kilpailijoiden sivuja törmäsiin erääseen kilpailijaan, joka kertoo sivuillaan iloisesti:

Tyypillisen verkkosivuston hinta vaihtelee 3000 – 20 000 euron välillä.

Oli ihan pakko ottaa alla oleva screenshotti, jotta uskon näkemäni myöhemminkin. Hinta todellakin vaihtelee, mutta kannattaako sivuista maksaa tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia, kun samanlaiset sivut saa muutamalla satasella?

Varmisti parin kymmenen tuhanen sivut ovat hienot, mutta niin ovat parin sadankin. Varmasti kymppitonnin sivut on kustom koodattu (vai onko), mutta muutaman satasen sivuillakin on luultavasti samat ominaisuudet esim. WordPress julkaisujärjestelmän ja sen tuhansien lisäosien sekä maailmanlaajuisen kehittäjäyhteisön mahdollistamana.

Sivujen hinta vaihtelee, koska esim. osa kehittäjistä toimii todella kevyellä ja ketterällä organisaatiolla ja osa puolestaan vetää kivirekä peräsään, eli maksaa palkkaa muutamalle ellei jopa kymmenille kallispalkkaisille suomalaisille ammattilaisille. Tietysti hinta nousee. Osa myy kotisivuja pienyrityksille edullisesti, osa myy käytännössä samoja sivuja suuremmille yrityksille moninkertaisella hinnalla ja tässä kertoimet ovat paremmat kuin veikkauksen monopolipeleissä.

En voi muuta sanoa, kuin harkitse tarkasti maksatko sivuista tälläisiä summia. Osta hyvät ja halvat kotisivut, esim. Valonity digitoimistolta, et varmasti pety. Ja jos jostain ihme syystä petyt, et ainakaan menettänyt kymmeniä tuhansia hyvän myyntimiehen puheisiin.

WordPress kotisivujen hinta itse tehtynä?

Itse tehdyn WordPress-sivuston kustannukset riippuvat tarpeistasi. Jos tarvitset verkkotunnuksen, hostingin ja WordPress-teeman, kustannukset ovat muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan sataan euroon vuodessa.

Jos haluat lisätä liitännäisiä tai muita ominaisuuksia verkkosivustoosi, kustannukset nousevat.

Verkkosivuston rakentamiseen tarvitset vähintään neljä asiaa:

Verkkotunnus maksaa yleensä noin 15 euroa vuodessa, ja hosting maksaa sinulle 5-100 euroa kuukaudessa tarpeistasi riippuen. Se tekee siis keskimäärin muutaman kymmenen eruoa vuodessa.

Seuraavaksi tarvitset WordPress-teeman. Voit löytää ilmaisia teemoja, mutta suosittelemme maksullisen teeman käyttöä. WordPress-teemojen hinnat vaihtelevat ilmaisista satoihin euroihin. Tilaustyönä tehty teema voi maksaa tuhansia eruoja.

Lopuksi saatat tarvita joitakin lisäosia (valinnaisia, mutta usein hyödyllisiä lisäosia). Nämä voivat olla ilmaisia tai maksullisia. Maksullisten lisäosien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta satoihin euroihin.

On olennaista huomata, että edellä mainitut kustannukset eivät sisällä sivujen tekemistä. Jos suunnitteleut ja teet kotisivut itse, silloin toteutus ei maksa mitään, ellet laske käyttämällesi ajalle hintaa. Kun lasket hinnan omalle työllesi, saatat huomata, että ehkä olisikin halvempaa palkata ammattilainen hoitamaan sivujen suunnittelu ja toteutus.

On hyvä huoma myös, että osa em. kustannuksista toistuu vuosittain, kuten verkkotunnuksen rekisteröintimaksu ja hostin-palvelun kustannukset. Myös jotkin teemat ja lisäosat saattavat olla hinnoiteltu siten, että lisenssi maksetaan uudelleen vuosittain. Kun tilaat sivut ammattilaiselta, kuten Valonity.fi, kotisivupaketti sisältää nämä kustannukset ja jatkossa ne on sisällytetty webhotellin hintaan.

Lyhyt vastaus on siis: itse tehty WordPress-sivusto maksaa sinulle muutamasta kymmenestä aina satoihin euroihin vuositasolla. Pitkä vastaus on, että kaikki riippuu tarpeistasi ja saattaa olla viisainta palkata ammattilainen huolehtimaan sivujen suunnittelusta ja toteutuksesta, etenkin mikäli lasket hinnan omalle työllesi.

Mikä ero on avoimen lähdekoodin WordPressillä käyttävillä kotisivuilla ja WordPress.com kotisivuilla?

Wordpress CDM dashboard

WordPress.org on avoimen lähdekoodin WordPress-projektin kotisivu. Kuka tahansa voi osallistua WordPressin kehittämiseen, ja ohjelmisto on julkaistu GPL:n alaisuudessa.

Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää, muokata ja levittää ohjelmistoa ilmaiseksi. Esimerkiksi digitoimisto Valonity.fi käyttää WP:tä kaikkien kaikissa kotisivuprojekteissa alustana. Tämä takaa, että toimittamamme sivut ovat toimittajasta riippumattomia.

WordPress.com on kaupallinen palvelu, jota tarjoaa amerikkalainen Automattic, yritys WordPressin takana. Vaikka voit käyttää WordPress.com-sivuston kanssa omaa verkkotunnusta, mutta WordPress.com-sivustot sisältävät mainoksia, eikä niissä ole yhtä paljon ominaisuuksia kuin WordPress.org avoimen lähdekoodin WP:llä ylläpidetyissä sivustoissa.

Suosittelemme ehdottomasti käyttämään avoimen lähdekoodin WP:tä wordpress.com:in hostaaman WP:n sijasta.

WordPress kotisivujen hinta ammattilaisen tekemänä?

Ammattilaisen tekemän WordPress-sivuston hinta vaihtelee projektin koon ja monimutkaisuuden mukaan.

Yksinkertainen verkkosivusto voi maksaa vain muutaman sata euroa, kun taas monimutkaisempi sivusto voi maksaa useita tuhansia euroja. Me Valonity.fi:ssä toteutamme WordPress-sivut hintaan alkaen 190€.

Kuten näet, WordPress-sivuston hinta voi vaihdella merkittävästi tarvitsemiesi ominaisuuksien ja suunnittelun mukaan.

Me Valonity.fi:ssä olemme kuitenkin aina läpinäkyviä hinnoittelumme suhteen ja teemme kanssasi yhteistyötä luodaksemme verkkosivuston, joka sopii budjettiisi. Ota meihin yhteyttä jo tänään, niin pääset alkuun! Voit myös tutustua kotisivupaketteihin.

Mitä pitää ottaa huomioon kun tilaat uudet WordPress kotisivut ammattilaiselta suunnittelijalta ja toteuttajalta?

Uuden WordPress-sivuston rakentamisessa on monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi. Seuraavassa on joitakin keskeisiä näkökohtia, kun tilaat uuden WordPress-sivuston ammattimaiselta suunnittelijalta ja kehittäjältä:

1. Määrittele sivujen tavoitteet ja kohdeyleisö

Ennen minkään kotisivuprojektin aloittamista on tärkeää, että sinulla on selkeä käsitys tavoitteistasi ja kohdeyleisöstäsi. Tämä auttaa uuden WordPress-sivustosi yleisessä suunnittelussa ja kehittämisessä.

Kun tiedät, kenelle rakennat sivuston, voit alkaa miettiä, millainen sisältö ja toiminnot ovat kohdeyleisölle tärkeimpiä. Kokenut WordPress kehittäjä, kuten Valonity.fi osaa ottaa tämän aina huomioon.

2. Valitse oikea suunnittelukumppani

Kaikki suunnittelu- ja kehitysyritykset eivät ole samanlaisia. Kun valitset kumppania työstämään uutta WordPress-sivustoasi, muista tehdä tutkimustyötä ja valita yritys, jolla on kokemusta WordPress-sivustojen rakentamisesta, sillä vaikka WP saattaa vaikuttaa helppokäyttöiseltä niin sen “sielunelämä” ei suinkaan ole yksioikoista ja hyvät sivut pystyy käytönnässä toteuttamaan vain kokenut ammattilainen.

Valitsemallasi kehittäjällä pitäisi myös olla hyvä käsitys uusimmista verkkotekniikoista ja -trendeistä. Valonity.fi on toteuttanut verkkosivuja yrityksille tuhansia ja tämän tuoma kokemus on myös sinun käytössäsi, kun valitset toteuttajaksi meidät!

3. Aseta realistinen budjetti ja hinta

Kun asetat budjettia uudelle WordPress-sivustollesi, ole realistinen sen suhteen, mihin sinulla on varaa. Muista, että laadukkaan verkkosivuston rakentaminen vie aikaa ja vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja tukea. Muista ottaa tämä huomioon budjetissasi päätöstä tehdessäsi.

Valonity.fi toteuttaa uudet verkkosivut yritykselle alk. 190€ ja huolehtii myös ylläpidosta yms. järkevään hintaan. Kaikki kotisivupaketit sisältävä ilmaisen webhotellin ja ylläpidon ensimmäiseksi vuodeksi.

4. Päätä hosting-alusta

WordPress-sivuston hostaamiseen on monia eri vaihtoehtoja. Voit hostata sivut itse, käyttää jaettua hosting-palvelua tai virtuaalipalvelinta.

Kullakin vaihtoehdolla on omaton omat hyvät ja huonot puolensa, joten muista tehdä tutkimusta ja valita sinulle sopiva. Suosittelemme nopeaa Netabler webhotellia ja laajemmille sivuille ylläpidettyä Cloudabler virtuaalipalvelinta.

5. Valitse oikea WordPress-teema

WordPress-teemoja on saatavilla tuhansia, joten oikean teeman valitseminen voi olla vaikea tehtävä. Aloittelija sortuu yleensä WordPressin tarjoamiin ilmaisiin teemoihin, joista toki löytyy erinomaisiakin, mutta kuinka löydät sen juuri oikean tuhansien vaihtoehtojen joukosta? Tiedätkö valitsemasi teeman “sudenkuopat” ja tunnetko sen kehittäjän? Tällä kaikella on merkitystä mm. jatkuvuuden, skaalautuvuuden ja tietoturvan kannalta.

Kun valitset teemaa, muista miettiä uudelleen tavoitteesi ja kohdeyleisösi. Teeman tulisi myös olla responsiivinen, eli se toimii kaikilla laitteilla (mobiili, tabletti, kannettava tietokone jne.). Kokenut kotisivujen tekijä osaa auttaa sinua ulkoasun ja teeman valinnassa.

Valonity.fi digitoimisto käyttää omaa pitkälle kehitettyä asennustemplatea sekä yleensä Astra Pro tai Generatepress Pro teemaa, jotka tarjoavat nopeutta, joustavuutta ja vapaat kädet visuaalisen ilmeen suhteen.

6. Asenna olennaiset lisäosat

WordPress-liitännäiset, eli lisäosat ovat pieniä ohjelmistoja, jotka lisäävät lisätoimintoja WordPress-sivustoon. Liitännäisiä on lähes kaikkeen, joten on tärkeää asentaa vain ne, joita tarvitset. Muista kysyä suunnittelijaltasi tai kehittäjältäsi, mitä lisäosia he suosittelevat erityistarpeisiisi.

7. Google Analyticsin määrittäminen

Google Analytics on ilmainen palvelu, jonka avulla voit seurata verkkosivustosi liikennettä. On tärkeää ottaa se käyttöön alusta alkaen, jotta voit seurata verkkosivustosi edistymistä ja nähdä, miten ihmiset löytävät ja käyttävät sivustoasi.

8. Testaa, testaa, testaa!

Ennen kuin käynnistät uuden WordPress-sivustosi, muista testata se ensin perusteellisesti. Tähän kuuluu kaiken sisällön, toiminnallisuuden ja suunnitteluelementtien testaaminen. Kun olet varma, että kaikki toimii niin kuin pitääkin, voit käynnistää sivustosi luottavaisin mielin tietäen, että se täyttää kävijöiden tarpeet. Valonity.fi testaa kaikki uudet verkkosivut huolellisesti ennen julkaisua.

Miksi WordPress kotisivut ovat yritykselle hyvä valinta?

WordPress on sisällönhallintajärjestelmä (CMS), jonka avulla voit luoda verkkosivuston tai blogin tyhjästä tai parantaa olemassa olevaa verkkosivustoa. WordPressiä käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, mukaan lukien monet suuret yritykset ja organisaatiot. WP:llä tehtyjen sivujen ominaisuudet ovat erittäin monipuoliset ja skaalautuvat.

On useita syitä, miksi WordPress on hyvä valinta yrityksellesi:

1. WordPress on ilmainen ja avoimen lähdekoodin järjestelmä.

Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää sitä ja osallistua sen kehittämiseen. Lisenssimaksuja ei ole, ja voit aloittaa WordPressin käytön ilman ennakkokustannuksia. Kun tilaat WP:llä rakennetut sivut ammattilaiselta, et maksa turhasta, eli alustasta, maksat ainoastaan suunnittelusta ja toteutuksesta.

2. WordPress on erittäin helppokäyttöinen.

Vaikka sinulla ei olisi teknisiä taitoja, voit silti luoda ammattimaisen näköisen verkkosivuston WordPressillä. Käyttöliittymä on intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen, ja suuri käyttäjäyhteisö voi auttaa sinua, jos tarvitset apua.

3. WordPress on monipuolinen.

Voit käyttää WordPressiä minkä tahansa verkkosivuston tai blogin luomiseen, yksinkertaisesta henkilökohtaisesta blogista monimutkaiseen yrityssivustoon. Saatavilla on tuhansia liitännäisiä ja teemoja, joten voit helposti lisätä haluamasi toiminnallisuuden tai suunnitteluelementin.

4. WordPress on hakukoneystävällinen.

Hakukoneiden on helppo indeksoida ja luokitella WordPress-sivustoja, mikä tarkoittaa, että sivustosi näkyy todennäköisemmin hakutuloksissa. Tämä voi auttaa sinua houkuttelemaan enemmän kävijöitä verkkosivustollesi.

SEO-ystävällisestä alustasta huolimatta kotisivujen hakukoneoptimointi on tärkeää myös alussa. Kun tilaat uudet sivut meiltä, saat valmiiksi optimoidut sivut!

5. WordPress on luotettava.

WordPressiä käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, joten se onhyvin testattu ja luotettava. Voit luottaa siihen, että verkkosivustosi pysyy verkossa ja kävijöiden käytettävissä.

Jos etsit CMS-järjestelmää yrityssivustollesi, WordPress on erinomainen valinta. Se on ilmainen, helppokäyttöinen, monipuolinen ja luotettava. Ota meihin yhteyttä jo tänään, niin kerromme lisää siitä, miten voimme auttaa sinua luomaan WordPress-sivuston yrityksellesi.

Paljon WordPress kotisivujen ylläpito maksaa?

Se riippuu siitä, minkä tasoista ylläpitoa etsit. Perusturvapäivityksiin ja sivustosi varmuuskopiointiin voit odottaa käyttäväsi noin 5-10 euroa kuukaudessa.

Jos etsit kattavampaa tukea, kuten apua lisäosien ja teemojen päivityksissä, säännöllisiä haittaohjelmien skannauksia ja poistoja sekä käytettävyyden valvontaa, voit odottaa maksavasi lähemmäs 50 euroa kuukaudessa.

Tietenkin, jos olet tyytyväinen siihen, että teet kaiken ylläpidon itse, voit pitää kustannukset nollassa. Mutta jos et ole web-kehittäjä tai sinulla ei ole aikaa pysyä ajan tasalla kaikista uusimmista WordPress-uutisista ja -päivityksistä, kannattaa maksaa ammattilaisen avusta.

Valonityn toteuttamat kotisivut sisältävät ilmaisen webhotellin vuodeksi ja tähän sisältyy ylläpito!

Kotisivut eivät ole kulu vaan investointi?

Monet yritykset keskustelevat siitä, onko uusi verkkosivusto kustannus vai investointi. Vastaus on yksinkertainen – se riippuu siitä, miten asiaa tarkastellaan.

Jotkut yritykset uskovat, että uusi verkkosivusto on tarpeeton kustannus, koska niiden nykyinen sivusto on “riittävän hyvä” Ne eivät näe arvoa investoida rahaa johonkin, mikä ei ole “rikki”.

On kuitenkin monia syitä, miksi uusi verkkosivusto voidaan nähdä investointina eikä kulueränä. Uusi verkkosivusto voi esimerkiksi auttaa sinua:

  • Lisätä tunnettuutta ja tavoittaa enemmän asiakkaita
  • Luomaan liidejä ja myyntiä
  • Parantamaan asiakastyytyväisyyttä
  • Lisäämään mainettasi ja uskottavuuttasi
  • Tehostaa liiketoimintaasi

Investoinnilla uuteen verkkosivustoon voi olla monia etuja yrityksellesi. Sen avulla voit tavoittaa enemmän asiakkaita, lisätä myyntiä ja parantaa mainettasi. Uusi verkkosivusto on investointi, joka voi maksaa itsensä takaisin monin tavoin.

wordpress kotisivut suunnittelija

Miten löytää WordPress kotisivujen tekijä?

On muutamia asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, kun etsit jotakuta luomaan WordPress-sivustosi.

Ensinnäkin sinun on päätettävä, millaisen verkkosivuston haluat. WordPress-sivustoja on monenlaisia, joten on tärkeää, että löydät jonkun, joka on erikoistunut haluamaasi sivustotyyppiin.

Seuraavaksi sinun on varmistettava, että palkkaamallasi henkilöllä on kokemusta WordPress-alustasta. Vaikka kuka tahansa voi oppia käyttämään WordPressiä, on tärkeää löytää joku, joka on jo perehtynyt alustaan ja joka voi auttaa sinua luomaan haluamasi sivuston ongelmitta.

Lopuksi sinun on otettava huomioon kustannukset eli WordPress kotisivujen hinta, kun palkkaat jonkun toteuttamaan WordPress-sivustosi.

Vaikka saatavilla on joitakin hienoja ilmaisia WordPress-teemoja ja lisäosia yms., ne saattavat olla rajoitettu toiminnallisuuden ja suunnittelun osalta.

Jos haluat todella ainutlaatuisen ja yksilöllisen verkkosivuston, on tärkeää löytää joku, joka on valmis tekemään kanssasi pitkäjänteistä yhteistyötä, jotta voit luoda haluamasi sivuston, sillä kun uudet kotisivut ovat valmiit, niitä ei voi kuitenkaan unohtaa. Sivuja täytyy päivittää, sisältöä olisi hyvä lisätä säännöllisesti, jatkuva hakukoneoptimointi on tärkeää, kuten jatkokehityskin.

Hyvä WordPress kotivisujen tekijä löytyy pyytämällä tarjous useammalta kehittäjältä, muista pyytää myös muutama referenssi sivuista joita he ovat toteuttaneet ja ole yhteydessä tekijään ennen sivujen ostamista, jotta voit arvioida kuinka nopeasti ja asiantuntevasti he vastaavat. Suomalaiselle yritykselle suosittelemme suomalaista WordPress kehittäjää, koska silloin kommunikaatia sujuu mutkitta.

4.9/5 - (7 votes)

1 ajatus aiheesta “WordPress kotisivujen hinta”

  1. Hieno artikkeli! On todella hyödyllistä nähdä kaikki eri tekijät, jotka voivat vaikuttaa WordPress-sivujen hintoihin. Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että on tärkeää ottaa huomioon hostingin, lisäosien ja teemojen kustannukset, kun budjetoi uutta sivustoa. Kiitos jakamisesta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top
Vieritä ylös