Verkkosivujen hakukoneoptimointi

Verkkosivujen hakukoneoptimointi

Sisällysluettelo

TLDR

Kotisivujen SEO-optimointi on olennaista sivujen löytymisen kannalta hakunokneista kuten Google ja Bing. Optimoinnilla pyritään parantamaan sivujen sijoittumista orgaanisissa hakutuloksissa halutuilla hakusanoilla (keyword) ja/tai hakutermeillä (long tail keyword). Optimoinnin tulisi olla jatkuva prosessi parhaiden tulosten saavuttamiseksi ja tuloksia saavutetaan vain pitkäjänteisellä työllä. Useimmiten se kannattaa jättää alan ammittilaisille.

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi (SEO) on prosessi, jolla parannetaan verkkosivuston näkyvyyttä ja sijoitusta hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Tämä on tärkeää, koska tietoja, tuotteita ja palveluja hakeva klikkaa useimmiten ensimmäisellä tulossivulla ylimpänä näkyviä vaihtoehtoja.

SEO:ta on kahta päätyyppiä: on-page SEO ja off-page SEO. On-page SEO tarkoittaa yksittäisten verkkosivujen optimointia hakukoneita varten, esim. kunkin tuotesivun optimointia relevanteille hakusanoille. Off-page SEO tarkoittaa verkkosivuston näkyvyyden kokonaisvaltaista parantamistamm. laadukkaiden ulkopuolisten linkkien hankkimisen ja muiden keinojen avulla.

Hakukoneet ottavat huomioon satoja tekijöitä sijoittaessaan verkkosivustoja paremmuusjärjestykseen, kuten sisällön laatu ja määrä, päivitykset ja tietojen ajantasaisuus, verkkosivuston rakenne, latausnopeus ja paljon muuta. Näkyvyyden ja sijoittumisen parantamiseksi on tärkeää varmistaa, että kaikki tekijät otetaan huomioon ja optimoidaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Hakukoneoptimointi voi olla monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, mutta se on välttämätön kaikille verkkosivustoille, jotka haluavat sijoittua hyvin hakukoneissa. Noudattamalla tämän artikkelin vinkkejä ja neuvoja voit parantaa sivustosi optimointia ja saavuttaa parempia tuloksia SERP sijoituksissa.

Valitse oikeat avainsanat

Avainsanat ovat tärkeä osa hakukoneoptimointia, ja oikeiden avainsanojen valinnalla on suuri merkitys verkkosivustosi näkyvyydelle ja sijoitukselle, koska sivujesi sisällön on oltava merkityksellistä valittujen hakusanojen suhteen.

Avainsanatutkimus on välttämätön askel, jotta sivujen optimointia voidaan tehdä onnistuneesti. Sen avulla löydät sivujesi, yrityksen, tuotteiden ja palvelujen suhteen merkityksellisiä hakutermejä. Nämä ovat yksinkertaisimmillaan sellaisia sanoja, joita potentiaaliset asiakkaat todennäköisesti etsivät yritystäsi, tuotteitasi tai palvelua. Tee luettelo näistä sanoista ja käytä niitä verkkosivustollasi, myös osoitteissa, verkkosivustosi otsikossa, sivun otsikoissa ja sisällössä.

Optimoi verkkosivustosi rakenne

Hakukoneiden on helpompi indeksoida hyvin jäsennelty verkkosivusto, mikä voi johtaa parempiin sijoituksiin hakukoneissa. Hyvään verkkosivuston rakenteeseen kuuluu helppotajuisten URL-osoitteiden käyttö, oikeinkirjoitus ja kielioppi sekä verkkosivuston navigoinnin jäsentäminen loogisella tavalla.

Rakenteen kannalta olennaista on myös kotisivujen responsiivisuus ja riittävän suuri fonttikoko, jotta sisältö on helposti luettavissa myös mobiililaitteilla. Rakenne vaikuttaa myös sivujen nopeuteen, joka on yksi tärkeistä hakutuloksissa sijoittumiseen vaikuttavista seikoista.

Luo laadukasta sisältöä

Yksi hakukoneoptimoinnin tärkeimmistä osa-alueista on laadukkaan sisällön luominen, joka on relevanttia kohdeavainsanojen kannalta. Sisällön on oltava hyvin kirjoitettua, informatiivista ja kiinnostavaa, jotta se sijoittuu hyvin hakukoneissa. Kun luot sisältöä, mieti, mitä potentiaaliset asiakkaat haluaisivat tietää yrityksestäsi tai palvelustasi, ja vastaa näihin kysymyksiin artikkeleissa.

On myös muistettava, että vanhaa sisältöä on päivitettävä ja pidettävä ajantasalla. Uutta sisältöä on julkaistava säännöllisesti. Tässä olennaista on säännöllisyys. Jos sivuillasi on esim. yritysblogi, päätä julkaisutiheys ja pidä siitä kiinni. Voit julkaista esim. uuden blogikirjoituksen viikottain tai kahden viikon välein. Silloin sekä sivuillasi vierailevat ihmiset että hakukoneiden algoritmit oppivat pitämään sivujasi mielenkiintoisina.

Tekstisisällön lisäksi tai sen yhteyteen on hyvä lisätä videoita, aiheeseen liittyviä kuvia ja grafiikkaa yms. Sisällön on oltava myös hyvin jäsenneltyä. Tämä tarkoittaa väliotsikoita, kappalejakoja, listauksia, sisäisiä linkkejä yms.

Sisällöntuotanto ei siis ole yhdentekevä asia tai asia, joka on hoidettu pois päiväjärjestyksestä, kun kotisivut tai verkkokauppa on ns. valmis. Ne eivät ole koskaan sisältönsä puolesta valmiita. Koska yrittäjän arki on usein niin kiireistä, että mielekästä ja merkityksellistä sisältöä ei yksinkertaisesti ole aikaa itse tuottaa, monet ulkoistavat sisällöntuotannon hakukoneoptimointia tekevälle ammattilaiselle, sillä nämä kaksi asiaa kulkevat käsi kädessä. Myös Valonity digitoimisto tarjoaa molemmat palvelut järkevään hintaan.

Hanki linkkejä verkkosivuillesi

Kun olet optimoinut verkkosivustosi hakukoneita varten, on tärkeää saada sivuille johtavia ulkopuolisia linkkejä ja mainostaa verkkosivustoasi. Tähän on useita tapoja, kuten sosiaalinen media ja verkkohakemistot. Voit tehdä myös yhteistyötä esim. saman alan blogien kanssa ja käyttää lehdistötiedotteita laadukkaiden linkkien hankkimiseksi.

Seuraa tuloksia

Hakukoneiden sijoitusten ja verkkosivuston kävijämäärien seuraaminen auttaa sinua arvioimaan hakukoneoptimoinnin onnistumista. Käytä Google Analyticsia tai muuta vastaavaa palvelua, kuten Bing Webmaster Tools tms. edistymisen seuraamiseen ajan mittaan ja tee muutoksia hakukoneoptimointistrategiaasi, entistä parempien sijoitusten saavuttamiseksi haluamillasi hakusanoilla.

Seuraamalla näitä vinkkejä voit parantaa verkkosivustosi hakukoneoptimointia ja nähdä parempia tuloksia hakukoneiden sijoituksissa.

SEO-optimointi on kuitenkin monimutkainen prosessi, ja tulosten näkyminen voi kestää jonkin aikaa. Käytännössä tänään tehdyt muutokset näkyvät käytännössä muuatman viikon tai muutaman kuukauden kuluttua,

Jos et näe haluamiasi tuloksia kohtalaisen ajan kuluttua (vähintään kolme kuukautta), harkitse kokeneen hakukoneoptimointikonsultin palveluja. Valonity.fi osaa tehdä tuloksellista hakukoneoptimointia, olemme tehneet sitä käytännössä hakukoneiden syntymisestä saakka ja olemme valmiita auttamaan myös sinun sivujesi hakokonenäkyvyyden parantamisessa!

Verkkosivujen sisällön optimointi hakukoneille

On-page SEO optimointi

Verkkosivustosi sisällön optimointi hakukoneita varten on tärkeää, jos haluat houkutella liikennettä ja parantaa näkyvyyttäsi verkossa. Voit optimoida verkkosivustosi sisältöä monin tavoin, esimerkiksi käyttämällä avainsanoja ja -lauseita strategisesti, käyttämällä tuoretta ja ainutlaatuista sisältöä ja varmistamalla, että sivustollasi on helppo navigoida.

Jos et ole varma, mistä aloittaisit verkkosivustosi sisällön optimoinnin, harkitse ammattimaisen SEO-konsultin tai -toimiston palkkaamista. He voivat auttaa sinua tunnistamaan avainsanatutkimuksen avulla parhaat avainsanat ja -lauseet, joita voit käyttää sivustollasi, sekä neuvoa sinua muissa tavoissa, joilla voit parantaa sekä on-page että off-page SEO-optimointia.

Hakukoneoptimointi on tärkeä osa mitä tahansa verkkomarkkinointistrategiaa, joten varmista, että panostat siihen, jos haluat parantaa näkyvyyttäsi ja houkutella lisää kävijöitä.

Verkkosivuston sisällön optimointi hakukoneita varten

Verkkosivuston sisällön optimointi on prosessi, jossa varmistetaan, että verkkosivustosi sisältö on hakukoneystävällistä. Tämä tarkoittaa, että ihmiset löytävät sen helposti, kun he käyttävät hakukonetta, kuten Googlea, Yahoo! tai Bingiä.

Verkkosivuston sisällön optimointi on tärkeää, koska sen avulla voit houkutella sivustollesi enemmän kävijöitä, mikä voi johtaa myynnin tai kyselyiden lisääntymiseen.

Verkkosivustosi sisällön optimointiin on monia eri tapoja, mutta tärkeimpiä huomioon otettavia asioita ovat muun muassa seuraavat

 • Avainsanojen (keywords) ja hakutermien/fraasien (long tail keywords) käyttäminen kaikkialla, mutta harkitusti ja luonnollisesti sisällössä ja sivuston rakentessa (URL/ankkuritekstit/metatiedot).
 • Älä käytä liikaa avainsanoja, sillä se ei johda toivottuihin tuloksiin. Käytä merkityksellisiä hakutermejä luonnollisesti.
 • Varmistaa, että sivustollasi on helppo navigoida, myös se vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen.
 • Käytä selkeää fonttia ja riittävän suurta kirjasinkokoa. Pyri tekemään esteettömät nettisivut. Saavutettavat sivut voivat näkyä paremmin hakukoneissa.
 • Linkitä sivusi sisäinen sisältö loogisilla linkeillä. Käytä luonnollisia ja välillä hakutermeille optimoituja ankkuritekstejä.
 • Pyri lisäämään laadukkaiden ja monipuolisten ulkopuoliseten linkkien määrää sivuillesi (off-page SEO).
 • Käytä hakukoneystävällistä osoiterakennetta (URL).
 • Otsikoi artikkelit informatiivisesti ja hakusanoja käyttäen.
 • Jaa sisältö loogisesti otsikoilla (H1, H2, H3).
 • Käytä lihavointia ja kursivointia selkeyttämään ja korostamaan tärkeitä kohtia.
 • Lisää artikkeleihin linkkejä muihin sivuihin, jotka antavat lisätietoa artikkelin aiheesta.
 • Lisää sisältöön kuvia ja videoita, jotka liittyvät aiheeseen.
 • Käytä kuvissa image ALT-tag kuvauksia.
 • Tuoreen ja ainutlaatuisen sisällön julkaiseminen on tärkeää. Uutta ja laadukasta sisältöä on lisättävä ja päivitettävä säännöllisesti.
 • Älä kopioi sisältöä muilta sivuilta, kopioitu sisältö vaikuttaa negatiivisesti.
 • Generoi sivuille sivukartta (sitemap). Se auttaa hakukoneita löytämään kaikki yksittäiset sivut ja muun sisällön sekä jäsentelemään sen.
 • Mikäli kyseessä on uudet sivut, muista verkkosivuston ja sivukartan lähettäminen hakukoneisiin indeksoinnin aloittamiseksi ja nopeuttamiseksi.
 • Käytä robots.txt tiedostoa rajaamaan haluamasi sivut indeksoinnin ulkopuolelle. Saatat esim. haluta etteivät hakukoneet indeksoi ostoskoria verkkokaupaasa.
 • Huolehdi, että sivuston rakenteen ja koodin optimointi on kunnossa.
 • Varmista, että sivustosi latautuu nopeasti. Tämä tarkoittaa hyvää webhotellia tai webhosting palvelua.

Jos et ole varma, miten optimoida verkkosivustosi sisältöä, saatavilla on runsaasti tietoa myös suomeksi, kuten kirjoja, blogikirjoituksia ja artikkeleita. Voit myös palkata ammattitaitoisen SEO-konsultin tai -toimiston kuten Valonity.fi auttamaan sinua tässä prosessissa. Hakukoneoptimointi on tärkeä osa verkkomarkkinointistrategiaa, joten investoi siihen, jos haluat parantaa näkyvyyttäsi ja houkutella lisää kävijöitä.

Hakusanatutkimus

Hakusanatutkimus on tehokkaan hakukoneoptimointikampanjan (SEO) ensimmäinen vaihe.

Siinä etsitään ja analysoidaan sanoja ja lauseita, joita ihmiset käyttävät etsiessään tuotteitasi tai palvelujasi netissä. Näiden tietojen avulla voidaan parantaa verkkosivustoasi ja sen sisältöä niin, että potentiaaliset asiakkaat näkevät sen paremmin, kun he käyttävät kyseisiä avainsanoja verkkohaussa.

Avainsanojen tutkimiseen voidaan käyttää useita eri menetelmiä, kuten avainsanatutkimustyökaluja, kilpailijoiden verkkosivustojen analysointia sekä asiakaskyselyjen ja -palautteen tarkastelua.

Kun olet tunnistanut relevantit avainsanat, sinun on sisällytettävä ne verkkosivustoosi siten, että ne parantavat mahdollisuuksiasi sijoittua korkealle hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Tämä voidaan tehdä optimoimalla verkkosivuston otsikko, metatunnisteet, kuvaus, kuvat ja muut elementit.

Avainsanoja kannattaa käyttää myös koko verkkosivuston sisällössä, kuten otsikoissa, artikkeleissa, tuotetiedoissa ja kuvien alt-tunnisteissa jne.

Miten määrittelet ja löydät relevantit avainsanat

SEO:n kannalta avainsanatutkimus on olennaisen tärkeää. Tämä johtuu siitä, että avainsanat ovat termejä ja lauseita, joita ihmiset käyttävät etsiessään tietoa verkossa. Jos haluat, että verkkosivustosi näkyy hakukoneiden hakutulossivuilla (SERP), sinun on sisällytettävä sisältöösi olennaisia avainsanoja.

Avainsanojen tutkimiseen voi käyttää useita eri menetelmiä, esimerkiksi seuraavia.

Avainsanatutkimustyökalut

Saatavilla useita erilaisia avainsanatutkimustyökaluja. Näiden työkalujen avulla voit syöttää termin tai lauseen ja saada luettelon siihen liittyvistä avainsanoista. Tämä voi olla hyödyllistä kun ideoidaanuutta sisältöä tai halutaan optimoida olemassa olevaa sisällöä näillä sen kannalta relevanteille hakutermeille.

Googlen Keyword Plannerin ja Mozin Keyword Explorerin kaltaisilla työkaluilla voit tutkia avainsanoja ja nähdä, kuinka suosittuja ne ovat.

Kilpailija-analyysi

Toinen tapa tutkia avainsanoja on tarkastella kilpailijoita ja kilpailijoiden sivustoja ja katsoa, mitä sanoja ja lauseita he käyttävät. Näin saat käsityksen siitä, mitä avainsanoja omalla toimialallasi käytetään ja kuinka suosittuja ne ovat.

Asiakaskyselyt ja palaute

Kolmas monesti ylenkatsottu tietolähde on asiakaspalaute. Tietoa voi kerätä asiakaskyselyillä tai vaikka sosiaalisessa mediassa jätetyistä kommenteista.

Kun olet löytänyt sivuillesi, tuotteillesi ja palveluillesi merkitykselliset avainsanat, sinun on sisällytettävä ne luonnolliseksi osaksi kotisivuja. Tämä onnistuu mm. jo aiemmin mainituilla keinoilla:

 • Otsikoiden optimointi (Title): Otsikot ovat yksi tärkeimmistä elementeistä hakukoneoptimoinnin kannalta, niiden tulisi olla kuvailevia ja sisältää avainsanoja.
 • Metatunnisteet antavat tietoa verkkosivusta hakukoneille. Myös ne täytyy optimoida.
 • Metakuvaus (Meta description): Kuvaus on toinen SEO:n kannalta tärkeä osa verkkosivustoasi. Sen tulisi olla kuin kompakti “hissipuhe” ja sisältää asiaankuuluvia avainsanoja sekä oltava niin houkutteleva, että se saa näkyessään hakutuloksissa ihmiset siirtymään sivuillesi.
 • Kuvat: Verkkosivustosi kuvat voidaan myös optimoida hakukoneita varten. Tähän kuuluu avainsanarikkaiden tiedostonimien ja alt-tekstin käyttö sekä kuvausten (description).
 • Sivustosi tekstin (artikkelit/tuotetiedot yms.) tulisi sisältää avainsanoja, mutta niitä tulisi käyttää luonnollisesti. Liian suuri, eli epäluonnollisen suuri hakutermien esiintyminen sisällössä johtaa ei tovottuihin tuloksiin SEO näkyvyyden kannalta.

Sisällyttämällä relevantteja avainsanoja loogisesti ja lukijalle hyödyllisellä tavalla kotisivujen rakenteeseen ja sisältöön voit parantaa mahdollisuuksiasi sijoittua hyvin SERP-tuloksissa. Tämä tuo puolestaan “ilmaista” liikennettä orgaanisten hakutulosten kautta!

Tärkeiden hakutermien käyttäminen sisällössä

Avainsanat hakutermit verkkosivuille artikkeleihin

Tärkeiden hakutermien käyttäminen sisällössä auttaa parantamaan sivustosi sijoitusta hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Seuraavaksi käsitellään verkkosivujen kohdentamista avainsanoille ja sitä, miten optimoit verkkosivusi sisällön, jotta se sijoittuisi paremmin SERP-listalla.

Mitä ovat verkkosivun avainsanat?

Avainsanat ovat sivustosi kannalta relevantteja hakutermejä, kuten tuotteidesi tai palvelujesi kannalta merkityksellisiä sanoja, joilla haluat sivujesi löytyvän hakukoneissa. Ne liittyvät sivustosi sisältöön ja auttavat käyttäjiä löytämään sivustosi, kun he etsivät tiettyjä aiheita.

Miten valitsen oikeat avainsanat?

Avainsanoja valitessasi on tärkeää miettiä, millaisia hakuja potentiaaliset asiakkaasi tai sivujesi aiheesta kiinnostuneet todennäköisesti käyttävät. Kannattaa myös miettiä, kuinka suosittu avainsana on, sillä suosituilla sanoilla kilpailu SERP-tulosten kärkipäässä on kovaa. Tästä syystä uusien sivujen optimointi kannattaa alussa kohdistaa vähemmän suosittuihin termeihin, sillä näin on helpompi saada näkyviä tuloksia nopeammin.

Miten kohdennan avainsanoja verkkosivustollani?

On olemassa muutamia tapoja kohdistaa avainsanoja sivustollesi, osa näistä tulikin esille jo aiemmin.

 • Käytä hakutermejä sivun otsikoissa ja URL osoitteissa.
 • Käytä avainsanoja koko sisällössäsi. Yritä käyttää niitä luontevasti, sillä tämä tekee sisällöstä luettavampaa.
 • Käytä kuvien alt-tekstiä. Tämä auttaa kuvia näkymään kuvahaun tuloksissa, mikä voi lisätä liikennettä sivustollesi.
 • Käytä avainsanoja verkkosivustosi metatiedoissa. Tämä sisältää otsikkotunnisteen, metakuvaukset ja URL-osoitteet.

Miten SEO-optimoin sisällön?

Voit tehdä muutamia asioita optimoidaksesi kotisivujen sisällön.

Varmista, että tekstisisältö, kuten artikkelit ja tuotekuvaukset on hyvin ja virheettömästi kirjoitettu. Huonosti kirjoitettu sisältö ei ainoastaan vie lukijoita pois, vaan se voi myös vahingoittaa sijoitustasi SERP-tuloksissa. Sillä poistumisprosentti sivuiltasi kasvaa ja toisaalta algoritmit ymmärtävät yhä paremmin ja paremmin tekstin merkityksen ja osaavat arvioida sen hyödyllisyyttä monella tavalla.

Käytä luonnollisesti avainsanoja sisältäviä otsikoita ja alaotsikoita. Selkeä otsikointi parantaa käyttäjäkokemusta sekä jäsentelee sisältösi.

Käytä luonnollisissa paikoissa avainsanoja sekä niiden synonyymejä sisältäviä metakuvauksia. Metakuvaus on teksti, joka saattaa näkyä sivujesi kohdalla hakutuloksissa. Se on siis erittäin olennainen asia! Hyvä metakuvaus lisää klikkausprosenttia, tuo lisää kävijiä orgaanisista hauista ja vaikuttaa näin positiivisesti kokonaisuuteen.

Sisällytä verkkosivustollesi avainsanoja ja synonyymejä sisältävää sisältöä. Tämä tarkoittaa artikkeleita, blogikirjoituksia, tuotekuvauksia ja muuta sisältöä, joka sisältää hakutermejä luonnollisissa paikoissa. Muista myös päivittää olemassa olevaa sisältöä sekä julkaista säännöllisesti uutta sisältöä.

Käytä sosiaalista mediaa sisältösi mainostamiseen. Sosiaalinen media voi olla loistava tapa lisätä liikennettä verkkosivustollesi ja parantaa sijoitustasi SERP-listalla. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa uusein artikkelien jakamista somessa ja/tai näiden postausten mainostamista.

Kuinka WordPress verkkosivut optimoidaan hakukoneille?

Jos sinulla on WordPress-sivusto, on tärkeää varmistaa, että se on SEO-optimoitu, sillä muuten olet vaarassa menettää potentiaalista liikennettä ja asiakkaita.

On olemassa muutamia yksinkertaisia asioita, joita voit tehdä optimoidaksesi WordPress-sivustosi hakukoneile.

Varmista ensinnäkin, että linkkirakenne on asetettu oikein. Toiseksi, asenna ja aktivoi SEO-lisäosa, kuten The SEO Framework. Kolmanneksi käytä sivustollasi merkityksellisiä avainsanoja.

Linkkirakenne, eli permalinks tarkoittaa sivujesi pysyvää URL-osoiterakennetta. WordPress käyttää oletusarvoisesti niin sanottuja “rumia” permalinkkejä, jotka ovat pitkiä ja joita on vaikea muistaa tai jakaa. Voit kuitenkin helposti muuttaa rakenteen käyttäjäystävällisemmäksi.

Voit tehdä tämän menemällä WordPress-hallintapaneliin ja klikkaamalla “Asetukset” ja sitten “Permalinks” Sieltä voit valita haluamasi URL-rakenteen. Suosittelemme käyttämään “Post name” -vaihtoehtoa, koska se on selkeä ja SEO-ystävällinen.

SEO-lisäosa auttaa optimoinnissa. WordPressiin on saatavilla monia SEO-lisäosia (plugins), mutta suosittelemme The SEO Framework tai Yoast SEO lisäosan käyttöä.

Kun olet asentanut ja aktivoinut SEO-lisäosan, sinun on määritettävä kaikki sen asetukset. Tässä on oltava tarkkana, jotta ei tapahdu virheitä.

Kuten aiemmin todettu, on myös tärkeää käyttää sivustollasi merkityksellisiä avainsanoja. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä sivustossasi on kyse, ja sijoittamaan sen sen mukaisesti. Avainsanoja kannattaa käyttää luonnollisesti otsikoissa, kuvauksissa ja koko sisällössä.

Jos noudatat näitä yksinkertaisia vinkkejä, yhdessä muiden artikkelissa mainittujen asioiden kanssa, voit helposti optimoida WordPress-sivustosi hakukoneita varten.

Jos et halua tehdä tätä itse, voit aina ottaa yhteyttä hosting-palveluntarjoajaan, joka voi auttaa sinua. Mikäli olet asiakkaamme tai tilaat meiltä WordPress verkkosivut kaikki tässä mainittu on jo tehty puolestasi.

Responsiiviset nettisivut löytyvät paremmin

Koska netin selailuun käytetään yleisimmin mobiililaitteita, on erittäin tärkeää varmistaa, että sivusto on optimoitu myös niitä varten. Responsiivinen verkkosivusuunnittelu on tässä yhteydessä olennaisen tärkeää, sillä se varmistaa, että käyttäjät löytävät sivustosi helposti kaikilla laitteilla ja sivusi toimivat moitteetta kaiken kokoisilla näytöillä tarjoten hyvän käyttökokemuksen.

Responsiivinen suunnittelu on yksi hakukonenäkyvyyteen vaikuttavista asioista. Hakukoneet suosivat verkkosivustoja, jotka tarjoavat hyvän käyttökokemuksen, ja responsiivinen verkkosivustosuunnittelu voi auttaa varmistamaan, että käyttäjillä on myönteinen kokemus sivustostasi riippumatta siitä, mitä laitetta he käyttävät. Eli responsiiviset verkkosivut tarkoittavat yksinkertaisesti sivuja, jotka toimivat hyvin kaikilla laitteilla, riippumatta näytön koosta.

Sen lisäksi, että responsiiviset verkkosivustot näkyvät hakukoneissa paremmin, ne latautuvat yleensä myös nopeammin kuin ei-responsiiviset sivustot. Tämä on tärkeää käyttäjille, jotka todennäköisesti hylkäävät sivuston, jonka lataaminen kestää liian kauan.

Responsiivisesta verkkosivujen suunnittelusta on monia muitakin etuja, mutta nämä ovat hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeimpiä. Jos haluat, että verkkosivustosi näkyy hakukoneissa ja tarjoaa hyvän käyttökokemuksen, responsiivinen suunnittelu on välttämätöntä.

Ovatko kuvat tärkeitä hakukonenäkyvyyden kannalta?

Kuvat ovat tärkeä osa verkkosivuston suunnittelua, ja niillä voi olla merkitystä hakukoneoptimoinnissa (SEO). Oikein käytettynä kuvat voivat parantaa verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Ne voivat tuoda myös lisää liikennettä kuvahakujen kautta.

Kuvien käytössä verkkosivustolla on otettava huomioon useita tekijöitä, kuten tiedostokoko, tiedostonimi ja ALT-teksti.

Tiedoston koko: Suuret kuvatiedostot voivat hidastaa verkkosivuston toimintaa, mikä voi vaikuttaa kielteisesti sijoitukseenn. Siksi on tärkeää varmistaa, että kuvatiedostot pidetään mahdollisimman pieninä laadusta tinkimättä. Tämä voidaan saavuttaa pakkaamalla tiedostoja tai käyttämällä pienempiä kuvatiedostoja.

Tiedoston nimi: Kuvan tiedostonimi on myös tärkeä hakukoneoptimoinnin kannalta. Tiedoston nimen tulisi olla : avainsana.jpg. Jos avainsana on esimerkiksi “punaiset kengät”, tiedoston nimi on punaisetkengat.jpg.

ALT-teksti: ALT-tekstiä käytetään kuvaamaan kuvaa, ja sitä tulisi käyttää kaikissa kuvissa. ALT-tekstin tulisi sisältää sen sivun avainsana, jolla kuva sijaitsee. Jos esimerkiksi avainsana on “punaiset kengät”, ALT-tekstin tulisi olla “Punaiset kengät ihmisen jalassa”.

Ovatko videot tärkeitä hakukonenäkyvyydelle?

Sivustot, joilla on videoita, sijoittuvat yleensä korkeammalle hakukoneiden tuloksissa kuin sivustot, joilla ei ole videoita. Tämä johtuu siitä, että videot ovat mukaansatempaava ja informatiivinen sisältömuoto, jonka avulla verkkosivuston kävijät voivat oppia lisää aiheesta, tuotteesta tai palvelusta.

Lisäksi videoiden avulla voidaan myös parantaa verkkosivuston klikkausprosenttia (CTR), joka on keskeinen tekijä määritettäessä, kuinka korkealle sivusto sijoittuu hakutuloksissa. Eli hakutuloksissa näkyvää videota klikataan useammin kuin esimerkiksi tekstimuotoista hakutulosta.

Videot voi lisätä esim. Youtubeen ja upottaa omille sivuillesi. Tällä tavalla saat myös arvokkaita Youtubesta sivuillesi johtavia linkkejä!

Vaikka ei ole mitään takeita siitä, että videoiden sisällyttäminen verkkosivustollesi johtaa välittömästi parempaan hakukonesuorituskykyyn, sitä kannattaa ehdottomasti harkita osana SEO-strategiaa. Jos sinulla on resursseja laadukkaiden ja informatiivisten videoiden luomiseen, se voi olla investoinnin arvoista!

Mitä virheitä ihmiset tekevät optimoidessaan verkkosivuja hakukoneita varten?

On olemassa muutamia yleisiä virheitä, joita ihmiset tekevät optimoidessaan verkkosivustoaan hakukoneita varten.

Yksi virhe on liian monen avainsanan käyttäminen sivustolla. Tämä voi johtaa vaikuttaa kielteisesti sijoitukseen hakutuloksissa. Avainsanoja ja faaseja tulisi käyttää löunnollisesti, eli niiden tulisi olla luonnollinen osa sisältöä.

Toinen virhe on käyttää heikkolaatuisia tai epäolennaisia linkkejä. Tämä voi myös johtaa huonompaan sijoitukseen hakutuloksissa. Tässä tarkoitetaan sivuja, joille omilta sivuilta linkitetään. Linkkien tulisi johtaa relevanteille ja kävijälle hyödyllisille sivuille. Sama pätee sivuihin, jotka linkittävät optimoitaviin sivuihin. Näindekin tulisi olla aiheen kannalta relevantteja sivustoja.

Jotkut yrittävät myös “huijata” järjestelmää, eli hakukoneiden algoritmeja käyttämällä “black hat” SEO-tekniikoita, kuten ostamalla linkkejä. Tämä voi johtaa siihen, että hakukoneet rankaisevat verkkosivustoasi ja saattavat jopa poistaa sen kokonaan indeksistä, eli optimointi kannattaa tehdä ilman “hattutemppuja”.

4.8/5 - (6 votes)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top
Vieritä ylös