Kotisivut yritykselle ostajan opas

Hyvät verkkosivut

Sisällysluettelo

TLDR

Kotisivut ovat jokaisen yrityksen käyntikortti ja monesti myös ensisijainen myyntikanava sekä kontaktipinta asiakkaisiin. Ei ole siis yhdentekevää minkälaiset verkkosivut tai verkkokauppa on.

Hyvät yrityksen kotisivut ovat kutehn muutkin hyvn toteutetut sivut. Ne ovat selkeät ja helppokäyttöiset sekä informatiiviset, olennainen tieto löytyy helposti. Ne ovat tietenkin myös tyylikkäät, myyvät ja nopeasti latautuvat sekä toimivat hyvin kaikilla laitteilla.

Kun hankitaan uudet verkkosivut ne kannattaa tilata ammattilaiselta, jolla on tarvittava kokemus. Samalla kun vertaillaan eri toimittajien hintatarjouksia, kannattaa vertailla myös referenssejä ja puhua tekijän kanssa. Näin löytyy osaava toteuttaja järkevään hintaan niin pienille kuin suurillekin kotisivuprojekteille.

Verkkosivujen alustana kannattaa käyttää lähes poikkeuksestta WordPressiä, joka on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä ja mahdollistaa myös verkkokaupan rakentamisen helposti.

Minkälaiset ovat hyvät kotisivut yritykselle?

Tämä verkkosivujen ostajan opas kertoo kuinka hankit myyvät nettisivut, mistä ne koostuvat ja mitä niillä tulisi olla.

Hyvällä pienyrityksen verkkosivustolla on oltava tietyt keskeiset ominaisuudet, jotta se olisi menestyksekäs. Sen on oltava visuaalisesti houkutteleva, käyttäjäystävällinen ja informatiivinen. Tärkeintä on, että se pystyy muuttamaan kävijät asiakkaiksi vastaamalla asiakkaiden kysymyksiin sekä antamalla luotettavan kuvan yrityksestä, tuotteista ja palveluista.

 1. Tee sivuista visuaalisesti houkutteleva.
 2. Pidä ne käyttäjäystävällisenä ja hyvä käyttäjäkokemus aina etusijalla.
 3. Tee sivustosta informatiivinen.
 4. Tee sivuista myyvät, eli ne pystyvät muuttamaan kävijät asiakkaiksi.
 5. Varmista, että sivusto on responsiivinen.
 6. Varmista, että se on turvallinen.
 7. Muista hakukoneoptimointi sekä alussa että jatkuvana asiana!
 8. Päivitä sisältöä säännöllisesti ja lisää uutta merkityksellistä sisältöä.
 9. Testaa, testaa, testaa!

Käydään seuraavaksi jokainen em. kohdista hieman perusteellisemmin läpi.

Tee kotisivuista visuaalisesti houkuttelevat

Verkkosivut ovat usein ensimmäinen asia, jonka potentiaaliset asiakkaat näkevät yrityksestäsi. Ne luovat ensivaikutelman. Siksi on tärkeää, että kotisivut antavat hyvän vaikutelman. Käytä korkealaatuisia kuvia ja grafiikkaa ja varmista, että sivuston yleinen ulkoasu on ammattimainen ja hiottu.

Tee nettisivut käyttäjäystävällisiksi

Kuulostaa helpolta, mutta mitä käyttäjäystävällisyys tarkalleen ottaen tarkoittaa? Kotisivujen on oltava helppokäyttöiset. Vältä liikaa tekstiä tai monimutkaista navigointia. Käytä selkeää ja ytimekästä kieltä ja varmista, että kävijät löytävät etsimänsä helposti. Fonttikoon on oltava riittävän suuri, jotta teksti on helppolukuista myös pienemmillä näytöillä, eikä navigointi saa olla pikselin tarkkaa nysväystä mobiililaitteillakaan. Verkkosivujen esteettömyys olisi myös hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Tee sivustosta informatiivinen

Nettisivujen pitäisi olla tietolähde potentiaalisille asiakkaille ja sidosryhmille. Sisällytä vähintään yksityiskohtaiset tuotekuvaukset ja/tai palvelukuvaukset, hintatiedot/tarjouspyyntölomake ja UKK-osio sekä yhteystiedot. Vastaa yleisimpiin kysymyksiin mitä potentialiisilla asiakkaila voi olla, sillä monesti sivuilla vierailija ei vaivaudu puuttuvaa tietoa erikseen kysymään, vaan jatkaa kilpailijan sivuille.

Tee sivuista sellaiset, että ne pystyvät muuttamaan kävijät asiakkaiksi

LÄhes jokaisella sivulla pitäisi olla selkeä toimintakutsu (CTA), kuten “Osta nyt” tai “Rekisteröidy nyt”. CTA:n tulisi olla näkyvästi esillä ja helposti löydettävissä. Tämä kuulostaa ehkä idioottimaiselta, mutta asiaan on tutkittu perusteellisesti ja tutkimukset osoittavat, että selkeät toimintakehoitukset parantavat konversiota. Sisällytä myös helppo tapa ottaa yhteyttä, kuten yhteydenottolomake, yksityiskohtaisempi tarjosypyyntölomake tai live-chat-widget.

Varmista, että sivusto on responsiivinen

Nykypäivän mobiilimaailmassa on tärkeää, että sivusto on responsiivinen, jotta sitä voi helposti tarkastella kaikilla laitteilla, myös kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla, joiden näytöt ovat pieniä.

Varmista, että sivut ovat turvalliset

Verkkosivustolla pitää olla SSL-sertifikaatti, jotta kaikki sivujen ja vierailijoiden välillä vaihdettava tieto on suojattua. Tämä on erityisen tärkeää, jos myyt tuotteita tai palveluja verkossa.

Sertifikaatin lisäksi tietoturvasta on huolehdittava jatkuvasti. Käytännössä tämä tarkoittaa Verkkokauppa-alustan ja palvelimen sekä lisäosien päivittämistä ja pitämistä ajantasalla sekä tietoturvan aktiivista valvontaa.

Valonity digitoimiston toteuttamat sivut sisältävät maksuttoman webhotellin vuodeksi, johon sisältyy myös ilmainen SSL-sertifikaatti ja tietoturvapalvelut.

Käytä SEO:n parhaita käytäntöjä

Varmista, että verkkosivustosi on optimoitu hakukoneita varten käyttämällä avainsanoja luonnollisena osana sisältöä ja sisällyttämällä artikkeleihin informatiivisia linkkejä muille laadukkaille sivuille.

Hakukoneoptimointi on erittäin tärkeää sivuston hakukonenäkyvyyden kannalta ja ellei se ole sinulle tuttua, SEO-optimointi kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi. Hyvin hakukoneita varten optimoidut sivut tuovat jatkuvasti hakukoneiden kautta tuotteistaisi ja palveluistasi kiinnostuneita kävijiä sivuillesi myös ilman maksettuja mainoksia.

Päivitä sisältöä säännöllisesti

Pidä verkkosivusto ajantasaisena lisäämällä säännöllisesti uutta sisältöä, kuten blogikirjoituksia, tuotekuvauksia tai asiakaskokemuksia yms. Uusi sisältö vaikuttaa sivuston hakukonenäkyvyyteen ja pitää ne mielenkiintoisina. Tämä tarkoittaa, että myös olemassaolevaa sisältöä on päivitettävä.

Verkkosivujen sisällöntuotanto on aikaa vievää työtä ja monet yritykset ulkoistavat palvelun ainakin osittain yleensä hakukoneoptimoinnista vastaavalle, sillä nämä liittyvät läheisesti toisiinsa. Valonity digitoimisto hoitaa sekä sisällöntuotantoa että hakukoneoptimointia useille asiakkaille!

Testaa, testaa, testaa!

Varmista, että testaat verkkosivust läpikotaisin ennen julkaisua. Testaa kaikki linkit, lomakkeet ja toiminnot varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein. Tarkista myös tekstisisällön oikeinkirjoitus yms.

On myös hyvä ajatus suorittaa säännöllisiä testejä sen jälkeen, kun verkkosivusto on toiminnassa, varmistaaksesi, että kaikki toimii edelleen niin kuin pitääkin. Toiminnallisuus on syytä testata etenkin lisäosien tms. päivittämisen jälkeen.

Palkkaa tarvittaessa ammattilainen toteuttamaan uudet kotisivut tai uudistamaan nykyiset

Verkkosivujen tekeminenvoi olla haastava tehtävä, varsinkin jos et ole perehtynyt verkkosuunnitteluun tai -kehitykseen. Jos tarvitset sivujen toteutuksessa apua, älä epäröi pyytää ammattiapua verkkosuunnittelutoimistolta tai -kehittäjältä. Valonity.fi digitoimisto auttaa sinua kaikissa sivuihin liittyvissä asioissa suunnittelusta toteutukseen, hakukoneoptimointiin ja ylläpitoon sekä päivityksiin.

Mikä vaikuttaa verkkosivujen hintaan?

verkkosivujen toteutus hinta

Kun kyse on verkkosivuston rakentamisesta yritykselle, kustannuksiin voi vaikuttaa monet tekijät.

 • Verkkosivujen toteutuksen hintaan vaikuttaa sivuston laajuus, sisällöntuotannon ja esimerkiksi ohjelmoinnin tarve.
 • Valmiit verkkosivupaketit, jotka sisältävät kaiken tarvittavan ovat käytännöllinen ja kustannustehokas ratkaisu.

Verkkosivuston kustannukset voivat vaihdella suuresti projektin koosta ja laajuudesta riippuen.

Sivuston hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

 1. Tarvitsemasi räätälöinnin taso. WordPress laskeutusmissivu, joka sisältävät teeman ja perustiedot saat paljon edullisemmin kuin laajan sivuston toteutuksen.
 2. Tarvitsemiesi sivujen määrä.
 3. Tarvitsemasi ominaisuudet (esim. verkkokauppa, integraatiot, lomakkeet, animaatiot, videot jne.)
 4. Tarvitsemasi sisällön määrä (sisällöntuotanto on aikaa vievää, joten jos tarvitset paljon sisältöä, se näkyy myös hinnassa.)
 5. Tarvitsetko hosting- ja ylläpitopalveluja.

Sivuston laajuus on keskeisin hintaan vaikuttava asia. Muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa yrityssivuston kustannuksiin, ovat muun muassa räätälöidyn ohjelmoinnin tai suunnittelun tarve, verkkokauppatoiminnot ja hosting-maksut. Yleisesti ottaen mitä monimutkaisempi hanke on, sitä korkeampi on hinta.

Saadaksesi tarkan arvion projektistasi, on parasta konsultoida web-kehitystoimistoa tai freelanceria, joka arvioi erityistarpeesi ja tekee yksilöidyn tarjouksen sivustosta. Ota yhteyttä Valonity verkkosivuexpertteihin, teemme mielellämme hyvän tarjouksen!

Kuinka paljon yrityksen nettisivut maksavat?

Tärkein tekijä on hankkeen koko ja laajuus. Pieni, yksinkertainen verkkosivusto voi maksaa vain muutaman sata auroa, kun taas monimutkaisempi sivusto voi maksaa tuhansia ja jopa kymmeniä tuhansia euroja. Myös WordPress kotisivujen hinta vaihtelee samalla skaalalla.

 • Kotisivujen hinta vaihtelee muutaman sadan euro ja kymmenien tuhansien erojen välillä. Hyvä nettisivut voi saada kuitenkin ja muutamalla satasella.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että verkkosivusto on investointi. Hyvin suunniteltu ja toteutettu sivusto voi tuottaa merkittävän tuoton, sillä se voi tuottaa liidejä, myyntiä ja tunnettavuutta.

Vaikka verkkosivuston kustannukset voivat tuntua aluksi suurilta, on tärkeää ottaa huomioon pitkän aikavälin hyödyt. Tietenkin voi tulla mieleen myös kysymys kannattaako ostaa halvat nettisivut?

Kun päätät, kuinka paljon rahaa kannattaa käyttää yrityksen sivuihinn, on tärkeää selvittää ensin, mitkä ovat tavoitteesi ja päämäärät. Kun tiedät, mitä haluat verkkosivustollasi saavuttaa, voit ottaa yhteyttä kotisivujen tekijään saadaksesi tarkan tarjouksen hankkeesta.

Valonity.fi verkkosivujen suunnittelun ammattilainen tarjoaa myös valmiit kotisivupaketit, joihin sisältyy kaikki mitä tarvitset erittäin edulliseen hintaan.

Miksi kotisivujen ensivaikutelma on tärkeä?

Verkkosivujen ensivaikutelma ratkaisee

Liiketoiminnassa ensivaikutelma on tärkeä. Verkkosivustosi on usein ensimmäinen kosketuspiste, jonka kautta potentiaaliset asiakkaat saavat ensivaikutelman yrityksestäsi, joten on tärkeää varmistaa, että sivut edustavat brändiä hyvin ja että ne ovat selkeät ja myyvät.

Millainen on selkeä, hyvä ja myyvä kotisivu?

Yleisesti ottaen selkeät ja hyvät kotisivut ovat sellaisia, jotka herättävät ostohalut, niiltä löytyy kaikki tarvittavat tieto nopeasti ja käyttökokemus on aina hyvä. Ne sisältävät asiakkaan ja aiheen kannalta merkityksellistä ja täsmällistä tietoa ja joka antaa ammattimaisen kuvan.

Hyvä ensivaikutelma on erittäin tärkeä myös siksi, että sivuillesi tuleva vierailija käyttää aikaa keskimäärin 10 sekunttia päätöksen tekoon jatkaako sivujesi tutkimista vai poistuuko sivuiltasi. Aikaa ei ole siis hukattavaksi, jos haluat pitää kävijät sivuillasi ja saada heidät kiinnostumaan palveluistasi tai tuotteistasi.

Voit tehdä muutamia tärkeitä asioita varmistaaksesi, että kotisivut herättävät kävijöiden kiinnostuksen ja antavat hyvän ammattimaisen vaikutelman.

 • Varmista, että navigointi on selkeää ja helppokäyttöistä.
 • Järjestä sisältö järkevästi ja käytä pudotusvalikoita tai muita keinoja, joiden avulla käyttäjät löytävät etsimänsä nopeasti. Potentiaalisten asiakkaiden pitäisi löytää etsimänsä helposti.
 • Lisää hakutoiminto ehdottomasti jos sivustosi on suuri (esim. tuotteita on paljon).

Sivuston ulkoasua ja sisältöä mietittäessäsi sinun on pidettävä mielessäsi muutamia keskeisiä asioita.

On oltava selvää, mitä yrityksesi tekee – jos potentiaaliset asiakkaat eivät ymmärrä, mitä tarjoat, he eivät viivy sivustollasi pitkään. Varmista, että etusivullasi kerrotaan selkeästi, mitä teet, ja harkitse “Tietoa meistä” -sivun lisäämistä, joka kertoo kävijöille enemmän yrityksestäsi.

Varmista laadukas ja tarkka asiasisältö. Tämä tarkoittaa hyvin tutkittujen ja informatiivisten artikkeleiden kirjoittamista (esim. yritysblogissa), oikeaa kielioppia ja oikeinkirjoitusta sekä sen varmistamista, että kaikki tiedot ovat ajan tasalla. Tämä koskee tietenkin myös hinta ja saatavuustietoja yms.

Tee ammattimaiset verkkosivut. Tämä tarkoittaa laadukkaiden kuvien käyttöä, sopivan värimaailman valintaa ja sitä, että sivuston yleinen ulkoasu on siisti ja viimeistelty niin, että verkkosivustosi näyttää ammattimaiselta ja että se on ajan tasalla uusimpien trendien kanssa.

Näitä vinkkejä noudattamalla voit luoda selkeän verkkosivuston, joka tekee potentiaalisiin asiakkaisiin hyvän ensivaikutelman. Ensivaikutelmalla on väliä – varmista, että omasi on hyvä!

Minkälainen on hyvien nettisivujen käyttöliittymä ja ulkoasu?

Kotisivujen käyttöliittymää suunniteltaessa on hyvä muistaa muutama olennainen asia:

 1. Käyttöliittymän on oltava helppokäyttöinen ja helposti navigoitava.
 2. Ulkoasun tulisi olla hyvin jäsennelty ja organisoitu.
 3. Suunnittelun tulisi olla responsiivinen ja näyttää hyvältä kaikilla laitteilla.
 4. Testaa verkkosivustosi perinpohjaisesti aina ennen sen julkaisemista ja päivitysten jälkeen.

Verkkosivusto ei ole vain digitaalinen käyntikortti – se on olennainen ja yhä useammin ensisijainen väline yrityksesi markkinoinnissa ja yhteydenpidossa asiakkaisiin.

Mutta kun tarjolla on niin paljon erilaisia alustoja (esim. WordPress) kotisivujen toteutukseen ja erilaisia teemoja, mistä tiedät, mikä niistä sopii yrityksellesi?

Vastaus löytyy kokeilemalla erilaisia käyttöliittymiä ja ulkoasuja ja valitsemalla sitten tarpeisiisi parhaiten sopiva. Tietenkin voit jättää näiden valinnan alan ammattilaiselle, joka osaa valita toimivat ratkaisut puolestasi.

Seuraavaksi tarkastelemme erilaisia käyttöliittymiä ja ulkoasuja sekä sitä, mitä ne voivat tarjota.

Minkälainen on hyvä kotisivujen käyttöliittymä?

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon sivuja suuniteltaessa, on käyttöliittymä (UI). Tämä on sivuston osa, jonka kanssa käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa, ja siihen kuuluvat esimerkiksi valikot, painikkeet ja tekstilaatikot.

Hyvän käyttöliittymän pitäisi olla helppokäyttöinen ja helposti navigoitava, ja sen pitäisi olla selkeä. Kävijälle ei saa jäädä epäselväksi miten haluttu toiminto suoritetaan, esimerkiksi miten tuote voidaan tilata tai miten otetaan yhteyttä.

Käyttöliittymiä on kahta päätyyppiä – graafinen ja tekstimuotoinen. Graafisessa käyttöliittymässä käytetään sanojen sijasta kuvia ja kuvakkeita, ja sitä käytetään usein sivustoilla, joilla myydään tuotteita tai palveluja. Myös applikaatiot käyttävät monesti pääasiassa graafista käyttöliittymää.

Tekstimuotoisessa käyttöliittymässä käytetään sanoja kuvien sijasta, ja sitä käytetään usein verkkosivustoilla, jotka tarjoavat tietoa.

Useimmat sivut hyödyntävät näiden sekoitusta, jossa käyttöliittymä muodostuu sekä grafiikasta että tekstistä. Valonity.fi käyttää esim. yhdistelmää.

Minkälainen on hyvä ulkoasu verkkosivuille?

Toinen huomioon otettava asia on verkkosivuston ulkoasu. Ulkoasu on tapa, jolla sivun eri elementit on järjestetty.

On olemassa kolme pääasiallista asettelutyyppiä: lineaarinen, ruudukkopohjainen ja hierarkkinen.

Lineaarinen ulkoasu on yksinkertaisin ja yleisin ulkoasutyyppi. Niissä sisältö järjestetään yhteen sarakkeeseen ylhäältä alaspäin.

Ristikkopohjaisissa asetteluissa sivu jaetaan sarjoihin ja riveihin. Sisältö sijoitetaan sitten näihin soluihin taulukon tapaan.

Hierarkkiset asettelut ovat monimutkaisempia, ja niissä käytetään sarjaa sisäkkäisiä laatikoita tai säiliöitä sisällön järjestämiseen. Hyvä esimerkki hierarkisesta ulkoasusta on Valonity.fi etusivu.

Valitsemasi ulkoasu riippuu siitä, millaista verkkosivustoa olet luomassa ja millaista sisältöä haluat sisällyttää.

Jos esimerkiksi luot verkkosivuston, jossa on paljon tekstiä, lineaarinen asettelu saattaa olla paras vaihtoehto. Esimerkiksi tämä sivu käyttää lineaarista ulkoasua.

Jos olet luomassa verkkosivustoa, jossa on paljon kuvia, ruudukkopohjainen ulkoasu voi olla paras vaihtoehto.

Kun olet päättänyt käyttöliittymän ja ulkoasun, voit alkaa miettiä, millaista sisältöä haluat sisällyttää verkkosivustollesi. Tämä riippuu verkkosivustosi tarkoituksesta.

Jos myyt tuotteita tai palveluita, sinun on annettava tietoa siitä, mitä myyt, kuinka paljon se maksaa ja miten sitä voi tilata.

Jos tarjoat tietoa tai sisältöä, sinun on päätettävä, mitä aiheita käsittelet ja missä muodossa (teksti, kuvat, video jne.).

Sinun on myös harkittava, kuinka usein päivität sisältöä ja tarvitsetko muita ominaisuuksia, kuten blogia, portfoliota, gallerioita, tuotekatalogia, ajanvarausjärjestelmää tai foorumia tms.

Minkälainen on hyvä visuaalinen ulkoasu nettisivuille?

Kun sinulla on käsitys sisällöstä, jonka haluat sisällyttää sivustoosi, voit alkaa miettiä sen visuaalista ulkoasua. Tähän kuuluu esimerkiksi oikeiden värien, fonttien ja kuvien valinta.

Muotoilun tulisi olla sopusoinnussa verkkosivustosi yleisen sävyn ja tyylin kanssa. Jos esimerkiksi luot verkkosivuston ylellisyystuotteelle, muotoilun tulisi olla tyylikäs ja hienostunut.

Jos taas olet luomassa verkkosivustoa hauskalle ja ystävälliselle palvelulle, suunnittelun pitäisi olla hauskaa ja iloista.

Verkkosivustosi suunnittelun tulisi myös olla responsiivinen, mikä tarkoittaa, että sen tulisi näyttää hyvältä kaikilla laitteilla pöytätietokoneista matkapuhelimiin.

Älä myöskään unohda testata verkkosivustoasi ennen sen julkaisemista! Testaa sitä eri päätelaitteilla ja eri resoluutioilla ja eri selaimilla.

Kun olet tyytyväinen tuloksiin, olet valmis julkaisemaan verkkosivustosi!

Minkälaisista kotisivuista on yritykselle hyötyä? Mistä hyvät kotisivut koostuvat?

Verkkosivusto on tehokas väline, jonka avulla voit tavoittaa laajemman yleisön ja edistää yrityksesi toimintaa. Se voi myös olla erinomainen tapa luoda yhteyksiä asiakkaisiin ja rakentaa suhteita.

Kun olet valmis luomaan yrityksellesi verkkosivuston tai uudistamaan vanhat sivut, sinun on syytä pitää mielessä muutama asia. Mieti ensin, millainen verkkosivusto sopii parhaiten yrityksellesi. Verkkosivustoja on monenlaisia, yksinkertaisista yksisivuisista sivustoista monimutkaisempiin verkkokauppoihin.

Seuraavaksi mieti, mitä haluat verkkosivustollasi saavuttaa. Haluatko käyttää sitä tuotteiden tai palvelujen myyntiin? Vai haluatko käyttää sitä vain keinona mainostaa brändiäsi ja pitää yhteyttä asiakkaisiin?

Selvitä myös millainen budjetti sinulla on verkkosivujasi varten. Verkkosivuston luominen voi olla kallista riippuen siitä, millaisen sivuston haluat luoda ja mitä ominaisuuksia haluat sisällyttää siihen. Voit kuitenkin myös saada hyvät nettisivut edullisesti, kun valitset asiantuntevan, mutta kilpailukykyisen verkkosivujen toteuttajan, kuten Valonity.fi.

Kun tiedät, millainen verkkosivusto sopii parhaiten yrityksellesi ja mitä haluat saavuttaa sillä, voit aloittaa sisällön suunnittelun. Jos haluat luoda tehokkaan ja houkuttelevan verkkosivuston, varmista, että se sisältää seuraavat asiat

 • Selkeä viesti: Mitä yrität sanoa verkkosivustollasi? Varmista, että viestisi on selkeä ja helposti ymmärrettävä.
 • Hyvä muotoilu: Hyvin suunniteltu verkkosivusto kiinnittää todennäköisemmin huomiota ja pitää kävijät sitoutuneina.
 • Hyödyllinen sisältö: Kirjoita sisältöä, joka on relevanttia yleisöllesi ja tarjoaa arvoa.
 • Helppo navigointi: kävijöiden on helppo löytää etsimänsä verkkosivuiltasi.
 • Toimintakutsu: Kerro kävijöille, mitä haluat heidän tekevän seuraavaksi, olipa kyse yhteydenotosta, uutiskirjeen tilaamisesta tai ostoksen tekemisestä.

Verkkosivuston luominen on tärkeä askel yrityksesi edistämisessä ja yhteydenpidossa asiakkaisiin. Näitä vinkkejä noudattamalla voit luoda tehokkaan ja houkuttelevan verkkosivuston.

Milloin kotisivut yritykselle kannattaa tilata ammattilaiselta?

kotisivujen ammattimainen toteutus valonity.fi

Kun päätät, tilaisitko yrityksellesi verkkosivuston ammattilaiselta, on otettava huomioon monia tekijöitä. Projektin koko ja laajuus, budjetti ja aikataulu ovat kaikki tärkeitä tekijöitä, jotka on pidettävä mielessä. Lisäksi jos sinulla ei ole taitoja tai kokemusta verkkosivuston rakentamiseen itse tai jos projektisi on monimutkainen, voi olla parasta palkata ammattilainen. Jos hanke on tärkeä yrityksellesi, kannattaa ehkä palkata ammattilainen varmistamaan, että se valmistuu oikein.

Tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Hankkeen koko ja laajuus: Jos sinulla on suuri ja monimutkainen projekti, on luultavasti parasta palkata ammattilainen. Heillä on kokemusta ja asiantuntemusta, jotta työ saadaan tehtyä oikein.
 • Budjettisi: Ammattilaisen palkkaaminen voi olla kallista, joten sinun on varmistettava, että sinulla on siihen varaa. Hinnoittelumalleja on monia erilaisia, joten kannattaa tehdä ostoksia ja etsiä tarpeisiisi ja budjettiisi sopiva malli.
 • Aikataulusi: Jos tarvitset verkkosivustosi nopeasti käyttöön, kannattaa ehkä palkata ammattilainen. ammattilaiset saavat työn usein tehtyä nopeammin kuin jos tekisit sen itse.
 • Taitosi ja kokemuksesi: jos sinulla ei ole taitoja tai kokemusta rakentaa verkkosivustoa itse, kannattaa ehkä palkata ammattilainen. ammattilaisilla on tarvittava koulutus ja kokemus, jotta he saavat työn tehtyä oikein.
 • Hankkeesi monimutkaisuus: Jos hankkeesi on monimutkainen, saatat haluta palkata ammattilaisen. Monimutkaiset hankkeet saattavat vaatia erikoistietoa tai -taitoja, jotka ammattilainen voi tarjota.
 • Hankkeen tärkeys: Jos hanke on tärkeä yrityksellesi, saatat haluta palkata ammattilaisen. Ammattilainen voi auttaa varmistamaan, että hankkeesi valmistuu oikein ja ajallaan.
 • Riskinsietokykysi: jos et halua ottaa riskejä, jotka liittyvät verkkosivuston rakentamiseen itse, kannattaa ehkä palkata ammattilainen. Ammattilainen voi auttaa vähentämään joitakin verkkosivuston rakentamiseen liittyviä riskejä.

Miten verkkosivujen ostaminen tapahtuu?

Internetin suosion kasvettua nykyisenlaiseksi käytännössä kaikki yritykset tarvitsevat verkkosivut. Mutta kun sivujen hankintaan vaihtoehtoja on niin paljon, voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa.

Tässä on pikaopas siitä, miten voit hankkia verkkosivuston yrityksellesi:

1. Päätä, millaisen verkkosivuston tarvitset.

Etsitkö yksinkertaista sivustoa, jolla voit esitellä tuotteitasi tai palveluitasi? Vai tarvitsetko jotain monimutkaisempaa, kuten verkkokaupan tai varausjärjestelmän? Kun tiedät, millaisen verkkosivuston tarvitset, voit alkaa karsia vaihtoehtoja.

2. Harkitse budjettiasi.

Verkkosivujen hinnat voivat vaihdella suuresti, joten on tärkeää asettaa budjetti ennen kuin alat tehdä ostoksia. Muista, että sinun on ehkä maksettava lisämaksuja, kuten hosting, verkkotunnukset ja suunnittelupalvelut, kuten logot ja sisällöntuotanto yms.

3. Etsi verkkosivuston rakentaja tai suunnittelija.

Nyt on aika alkaa etsiä verkkosivuston rakentajaa tai suunnittelijaa. Tarjolla on monia vaihtoehtoja, joten etsi rauhassa sellainen, joka vastaa tarpeitasi. Valonity.fi digitoimisto on luotettava kotimainen verkkosivujen ammattilainen, joka tekee uudet sivut nopeasti ja edullisesti. Pyydä meiltä paras tarjous kotisivuista!

4. Valitse verkkotunnus.

Verkkotunnus on verkkosivustosi osoite internetissä. On tärkeää valita hyvä verkkotunnus, joka on helppo muistaa. Mikäli kohderyhmäsi ja asiakkaasi ovat pääosin Suomessa, kannattaa valita fi-verkkotunnus.

5. Rakenna verkkosivustosi.

Kun suunnitelma on valmis, voit aloittaa verkkosivustosi rakentamisen. Tämä prosessi vaihtelee käyttämästäsi alustasta riippuen, mutta useimmat alustat, kuten WordPress tarjoavat vedä ja pudota -työkaluja, jotka helpottavat verkkosivuston luomista. Kannattaa myös harkita verkkosivuston rakentajan tai suunnittelijan palkkaamista. Sujuva tapa hankkia uudet nettisivut on myäs tilata WordPress verkkosivut kotisivupakettina, johon sisältyy kaikki tarvittava suunnittelusta webhotelliin.

6. Mainosta verkkosivustoasi.

Nyt kun verkkosivustosi on toiminnassa, sinun on alettava mainostaa sitä. Tähän on monia tapoja, kuten sosiaalinen media, hakukoneoptimointi ja pay-per-click-mainonta. Valonity.fi digitoimisto auttaa tarvittaessa myös mainontaan liittyvissä asioissa.

Seuraamalla näitä yksinkertaisia vaiheita voit ostaa verkkosivuston yrityksellesi nopeasti ja helposti!

4.7/5 - (9 votes)

1 ajatus aiheesta “Kotisivut yritykselle ostajan opas”

 1. Kiitos, että olet koonnut tämän hienon ostajan oppaan! Se on auttanut paljon verkkosivuston ostoprosessin ymmärtämisessä. Kiitos vielä kerran!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top
Vieritä ylös