Kannattaako ostaa halvat nettisivut?

Kannattaako ostaa halvat nettisivut

Sisällysluettelo

TLDR

Kotisivuista ei kannata maksaa liikaa, koska verkkosivujen hintataso on laskenut merkittävästi Suomessa viime vuosina. Kun palkkaat kotisivujen tekijän tai ostat sivut digitoimistolta selvitä mitä hintaan kuuluu ja jos hinta sisältää kaiken tarvitsemasi ja tarjottu hinta on lisäksi edullinen, kannattaa kaupat tehdä! Tietenkin on syytä tutustua myös tekijän referensseihin, eli sivuihin jotka he ovat toteuttaneet aikaisemmin.

Saako halvalla hyvää, eli kannattaako ostaa halvat kotisivut?

Tämä on hyvä kysymys, joka nousee esiin, kun harkitaan oman verkkosivuston avaamista esim. uudelle yritykselle tai olemassaolevan sivuston uudistamista. Pitäisikö ostaa halpa verkkosivusto, vai kannattaako käyttää enemmän rahaa ja saako näin paljon laadukkaamman lopputuloksen?

Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolensa, ja viime kädessä päätös riippuu siitä, mitä tarpeita ja tavoitteita sinulla on kotisivuille. Jos budjettisi on tiukka, kotisivut halvalla voivat olla hyvä vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat sivustostasi ammattimaisen ja laadukkaan, kannattaa käyttää enemmän rahaa, joskaan läheskään aina käytetyn rahan määrä ei ole suoraan verrannollinen lopputulokseen.

Seuraavassa tarkastellaan tarkemmin halvan verkkosivuston ostamisen hyviä ja huonoja puolia:

Halvat kotisivut plussat:

  • Voit päästä alkuun nopeasti ja helposti.
  • Halpa sivusto on usein, jos ei jopa aina yhtä toimiva kuin kalliimpi.
  • Mikäli et jostain syystä ole tyytyväinen lopputulokseen tai jatkin muuta menee pieleen, et ole menettänyt kovin suurta summaa.

Halvat kotisivut miinukset:

  • Halvat verkkosivustot ovat joskus “laadultaan” heikompia, eivätkä ne välttämättä näytä yhtä ammattimaisilta kuin kalliimmat sivustot. Tämä tosin riippuu täysin tekijästä ja halvallakin voi saada todella hyvää jälkeä. Tutustu siis kotisivujen tekijän referensseihin.
  • Halvalla tehdyt sivut eivät välttämättä ole yhtä luotettavia tai hyvin tuettuja kuin kalliimmat verkkosivustot. Tästä syystä on tärkeää, että valoitset luotettavan kotimaisen toteuttajan verkkosivuille.
  • Et ehkä saa halvalle verkkosivustolle kaikkia haluamiasi ominaisuuksia, sillä lisätoiminnot, integraatiot yms. maksavat helposti satoja tai tuhansia euroja. Yllätysten välttämiseksi on hyvä käydä tekijän kanssa tarkkaan läpi mitä hinta sisältää ja mitä se ei sisällä.

Viime kädessä päätös siitä, ostatko halvat kotisivut vai et, riippuu tarpeistasi ja tavoitteistasi verkkosivuston suhteen. Jos sinulla on tiukka budjetti, halpa verkkosivusto voi olla hyvä vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat, että verkkosivustosi näyttää ammattimaiselta ja on laadukas, kannattaa käyttää enemmän rahaa. Pyydä useampia tarjouksia ja referenssejä toteutetuista sivuista niin saat hyvän käsityksen tekijän taidoista. Kuten sanottu, myös edullinen toteutus voi olla todella hyvä!

Jos et ole vielä varma, kannattaako ostaa halpa verkkosivusto, ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua tekemään tarpeisiisi parhaiten sopivan päätöksen.

Mistä halvat kotisivut pienelle yritykselle?

On olemassa muutamia vaihtoehtoja halpojen kotisivujen toteutukseenpienyrityksille. Yksi vaihtoehto on käyttää verkkosivuston rakentajaa, kuten Wix tai Weebly. Näiden alustojen avulla voit luoda verkkosivuston ilman koodaustaitoja. Nämä eivät kuitenkaan ole yhtä joustavia ja skaalautuvia vaihtoehtoja kuin esim. WordPress-alustalle rakennetut kotisivut.

Toinen vaihtoehto on käyttää freelancerien markkinapaikkaa, kuten Upworkia tai Fiverriä. Täältä löydät freelance-verkkosuunnittelijoita ja -kehittäjiä, jotka rakentavat sinulle räätälöidyn verkkosivuston edulliseen hintaan, mutta suomalaisia kotisivujen toteutuksen ammattilaisia näistä palveluista löytyy kuitenkin valitettavan vähän, jolloin aikaero, kommunikaatia jo jopa kulttuurierot voivat tuoda projektin suhteen harmaita hiuksia.

Voit myös tutustua moniin budjettiystävällisiin webhotellipalveluntarjoajiin, kuten Bluehostiin tai Netabler, Cloudabler tai SiteGround. Nämä yritykset tarjoavat edullisia paketteja, jotka sisältävät kaiken, mitä tarvitset oman verkkosivuston perustamiseen, mutta tämä ratkaisu edellyttää että osaat toteuttaa omat sivut esim. WordPressin avulla.

Yleisin vaihtoehto on ostaa kotisivujen suunnittelu ja toteutus ammattilaiselta. Kun ostat verkkosivut Suomalaiselta kotisivujen tekijältä, kommunikointi on helppoa. Lisäksi lisääntynyt kilpailu on selkeästi alentanut myös kotimaisten digitoimistojen hintoja. Kun perussivut vielä muutama vuosi sitten maksoivat pari tuhatta, nyt ne saa parilla sadalla, kun tietää mistä ostaa! Esim. Valonity.fi digitoimisto tekee kotisivut edullisesti alk. 190€.

Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset, muista vertailla hintoja ja palveluja ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Kun käytät aikaa tutkimukseen, voit olla varma, että löydät pienyrityksellesi halvan verkkosivuston, joka täyttää kaikki tarpeesi.

Onko uusien nettisivujen yleinen hintataso oikea vai liian korkea?

Tähän kysymykseen on vaikea vastata, koska se riippuu monista tekijöistä. Esimerkiksi uuden verkkosivuston hinta voi vaihdella sivuston koon ja monimutkaisuuden sekä käytettyjen työkalujen ja alustojen mukaan muutamasta sadasta eurosta tuhansiin ja jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Myös WordPress verkkosivujen hinta vaihtelee merkittävästi, vaikka WordPress on ilmainen sisällönhallintajärjestelmä (CMS), sillä hinta koostuu suunnittelusta ja toteutuksesta sekä mahdollisista lisäosista.

Yleisesti ottaen uuden verkkosivuston hinta on kuitenkin yleensä sen arvoinen, ellei saamasi tarjous ole selkeästi muita kalliimpi. Ammattimaisesti suunniteltu verkkosivusto voi nimittäin auttaa sinua houkuttelemaan enemmän kävijöitä, luomaan enemmän liidejä ja lisäämään myyntiä, mutta kotisivujen tekijät kannattaa aina kilpailuttaa, eli tarjous kannattaa pyytää useammalta nettisivujen toteuttajalta.

Jos harkitset uuden verkkosivuston perustamista yrityksellesi, suosittelemme, että otat meihin yhteyttä ilmaista konsultaatiota varten. Pystymme antamaan sinulle tarkan tarjouksen, joka perustuu juuri sinun tarpeisiisi ja tavoitteisiisi. Ota yhteyttä jo tänään!

Kannattaako ostaa nettisivut valmiina vai tehdä itse?

Molemmissa lähestymistavoissa on hyvät ja huonot puolensa. Jos ostat verkkosivuston valmiina, säästät aikaa ja vaivaa lyhyellä aikavälillä. Lopputuotetta ei ehkä kuitenkaan voi hallita yhtä paljon, eikä se ole välttämättä niin ainutlaatuinen kuin haluaisit. Sillä jokainenhan osaa tehdä juuri ne maailman hienoimmat kotisivut ainakin itselleen tai yritykselleen! Vai osaako?

Jos rakennat verkkosivuston itse, se vaatii alustan, kuten WordPressin tuntemisen, suunnittelu ja toteutus kestää kauemmin ja vaatii enemmän työtä myös etukäteen. Voit kuitenkin hallita lopputuotetta täysin ja varmistaa, että se on juuri sellainen kuin haluat. Tietenkin myös muutosten ja päivitysten tekeminen on helppoa, jos olet tehnyt sivut itse.

Se, mikä lähestymistapa on sinulle paras, riippuu yksilöllisistä tarpeistasi ja mieltymyksistäsi sekä tietenkin taidoista Jos haluat nopean ja helpon ratkaisun, jossa on vähemmän vaivaa, valmiin verkkosivuston ostaminen yritykselle voi olla paras vaihtoehto. Mutta jos olet valmis panostamaan aikaa ja vaivaa, oman verkkosivuston rakentaminen voi olla myös hyvin palkitsevaa.

4.6/5 - (12 votes)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top
Vieritä ylös