Responsiivinen sivujen toteutus

Sisällysluettelo

TLDR

Responsiiviset kotisivut tarkoittavat kaikilla laitteilla hyvin toimivia ja helposti käytettäviä nettisivuja. Responsiivisuus on tärkeää etenkin hyvän käyttäjäkokemuksen kannalta. Responsiivisen toteutuksen kannalta on tärkeää mm. sivujen sisällön automaattinen mukautuminen eri näyttökooille, helppo navigointi, riittävän suuri fonttikoko ja kuvien skaalautuvuus eri näytöille. Helppo tapa toteuttaa responsiiviset sivut on käyttää tähän suunniteltua alustaa, kuten WordPress. Valonity kositivupaketin tilaamalla saat responsiiviset kotisivut helposti alk. 190€ ja verkkokaupan alk. 290€.

Mitä responsiiviset verkkosivut tarkoittavat?

Responsiivinen verkkosivusto on sivusto, joka on suunniteltu toimimaan hyvin useilla eri laitteilla. Tämä sisältää kaiken älypuhelimista ja tableteista pöytätietokoneisiin.

Responsiivisen suunnittelun avain on sellaisen sivuston luominen, joka mukautuu kunkin laitteen eri näytön kokoon ja resoluutioon. Tämä tehdään eri tekniikoiden yhdistelmällä, kuten responsiivisilla ulkoasuilla ja skaalautuvilla kuvilla. Alla responsiiviset kotisivut toteutus esimerkki.

Miksi kotisivujen responsiivisuus on tärkeää?

Responsiiviset verkkosivustot ovat tärkeitä, koska ne tarjoavat loistavan käyttökokemuksen kaikille riippumatta siitä, mitä laitetta he käyttävät. Tämä on tärkeää koska ihmiset käyttävät monenlaisia laitteita internetin käyttämiseen.

Jos haluat, että sivustosi on responsiivinen, on tärkeää huomioida tämä jo suunnittulevaiheessa. Tämä tarkoittaa responsiivisten tekniikoiden käyttöä koko prosessin ajan, ulkoasun suunnittelusta verkkosivuston toteutukseen ja koodaukseen.

Oikein tehtynä responsiiviset verkkosivustot tarjoavat optimaalisen käyttökokemuksen kaikille käyttäjille. Niitä on myös helpompi ylläpitää ja hallita, koska sinun tarvitsee suunnitella ja kehittää vain yksi verkkosivusto eikä useita versioita eri laitteille (vertaa esim. erillinen versio mobiililaitteille).

Mitä on responsiivinen suunnittelu?

Responsiivinen suunnittelu on lähestymistapa verkkosivujen suunnitteluun, jonka ansiosta verkkosivustot toimivat hyvin eri laitteilla. On tärkeää huomata, että responsiivinen suunnittelu ei ole yksittäinen tekniikka tai työkalu, vaan pikemminkin kokoelma tekniikoita, joita käytetään yhdessä.

Responsiivisen suunnittelun tärkein näkökohta on kyky mukauttaa verkkosivuston ulkoasu sen laitteen leveyteen, jolla sitä katsotaan. Tämä tapahtuu joustavien ruudukkojen ja asettelujen, kuvien ja CSS-mediakyselyjen yhdistelmällä.

Joustavat ruudukot ovat keskeinen responsiivisen suunnittelun tekniikka. Niiden avulla voit luoda verkkosivuston ulkoasun, joka mukautuu sen laitteen leveyteen, jolla sitä katsotaan. Tämä tapahtuu käyttämällä sarjaa sarakkeita, joilla kullakin on kiinteä leveys. Pienemmällä näytöllä, kuten älypuhelimella, sarakkeet “luhistuvat ja pinoutuvat” päällekkäin.

Näin verkkosivusto säilyttää yleisen ulkoasunsa ja hierarkiansa myös pienemmillä näytöillä.

Kuvat ovat toinen tärkeä responsiivisen suunnittelun tekniikka. Kuvista voidaan tehdä responsiivisia käyttämällä CSS-mediakyselyjä, joiden avulla niiden kokoa voidaan säätää sen laitteen leveyden mukaan, jolla niitä katsotaan. Kuvien koon säätäminen taphtuu laadun kärsimättä. Tämä on tärkeää, koska näin varmistetaan, että kuvat ovat aina sopivan kokoisia laitteelle, jolla niitä katsotaan.

Miten teet responsiiviset ja esteettömät verkkosivut?

Responsiivisen verkkosivuston tekeminen on avainasemassa, kun haluat varmistaa, että sivustosi on kaikkien käytettävissä. Käyttämällä responsiivista suunnittelua voit varmistaa, että sivustosi toimii hyvin kaikilla laitteilla pienistä näytöistä suuriin näyttöihin.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä responsiivisen verkkosivuston tekemiseen:

 • Käytä responsiivisen suunnittelun periaatteita. Näitä ovat muun muassa mukautuvien asettelujen, mediakyselyjen ja kuvien käyttö.
 • Varmista, että sivustoasi voi tarkastella kaikilla laitteilla. Tähän kuuluu sen testaaminen eri selaimilla ja näytön kooilla. testausvaihe on tärkeä, sillä silloin huomataan mahdolliset ongelmat jotka tulevat esiin vain tietyn tyyppisillä laitteilla (esim. mobillilaitteet) tai tietyllä selaimella selatessa.
 • Käytä saavutettavuusominaisuuksia. Niiden avulla voit tehdä sivustostasi helpommin saavutettavat ja esteettömät verkkosivut.
 • Optimoi sisältösi eri laitteille. Tähän sisältyy eri fonttien, kokojen ja värien käyttäminen eri näytön kokoja varten.
 • Harkitse responsiivisen verkkosuunnittelualustan käyttämistä. WordPress CMS on erinomainen tähän tarkoitukseen. Sen avulla voit säästää aikaa ja vaivaa responsiivisen verkkosivuston luomisessa. Valonity.fi toteuttaa WordPress verkkosivut ammattitaidolla. Tutustu tarjoamiimme kotisivujen ominaisuuksiin!
 • Sisällytä sivustoon mobiili- ja sosiaalisen median ominaisuuksia, kuten sosiaalisen median integrointia ja responsiivista sisältöä.

Sivujen optimointi eri kokoisille näytöille

Mobiililaitteiden suosio on vertaansa vailla mitä tulee erilaisilla sivuilla ja verkkokaupoissa vierailevien käyttämiin päätelaitteisiin. On ehdottoman tärkeää varmistaa, että verkkosivustosi on optimoitu eri näyttökokoja varten ja että sivut näyttävät hyvältä kaikille laitteilla.

Eri näyttökokoja varten optimoitaessa on syytä pitää mielessä muutamia asioita:

 • Verkkosivuston ulkoasun pitäisi olla helposti luettavissa ja navigoitavissa myös pienillä näytöillä. Tämä tarkoittaa suurten tekstilohkojen välttämistä ja selkeiden otsikoiden ja väliotsikoiden käyttöä.
 • Kuvat olisi mitoitettava sopiviksi eri näytön kokoja varten. Pienemmillä näytöillä kuvat olisi pienennettävä, jotta ne eivät vie liikaa tilaa tai hidasta sivujen latautumista. Responsiivinen julkaisualusta, kuten WordPress huolehtii tästä automaattisesti.
 • Kirjasinkoon on oltava riittävän suuri, jotta se on helposti luettavissa myös pienillä näytöillä. Kirjasinkoko ja valitun fontin selkeys on tärkeää myös mikäli haluat tehdä esteettömät kotisivut.
 • Linkkejä tulisi olla on helppo klikata myös pienillä näytöillä. Käytä tästäkin syystä riittävän suurta kirjasinkokoa, voit lisäksi lihavoida ja alleviivata linkit.
 • Painikkeiden tulisi olla riittävän suuria, jotta niitä on helppo klikata myös pienillä näytöillä.

Yleisesti ottaen on hyvä idea testata verkkosivustoasi useilla erilaisilla näytön kokoja nähdäksesi, miltä se näyttää ja miten se toimii. Tämä auttaa sinua tunnistamaan kaikki parannusta kaipaavat alueet. Lisäksi on olemassa useita online-työkaluja, joita voi käyttää responsiivisten verkkosivustojen testaamiseen, kuten Googlen Mobile-Friendly Test.

Paras julkaisujärjestelmä responsiivisten nettisivujen tekemiseen

Wordpress sivujen responsiivinen suunnittelu toteutus Valonity.fi


Aikaisemmin responsiivinen suunnittelu käytännössä tarkoitti erillisten versioiden luomista verkkosivusto eri näyttökokoja varten. Tämä oli aikaa vievää ja johti usein moninkertaiseen sisältöön.

Onneksi nykyään on olemassa julkaisujärjestelmiä, joiden avulla responsiivisten verkkosivustojen luominen on helppoa. Nämä järjestelmät luovat automaattisesti eri versiot sisällöstäsi eri näyttökokoja varten, joten sinun ei tarvitse huolehtia erillisten versioiden luomisesta itse.

Jos suunnittelet responsiivisen verkkosivuston luomista, julkaisujärjestelmän käyttäminen on ehdottomasti oikea tapa. Se ei ainoastaan säästä aikaa, vaan varmistaa myös, että verkkosivustosi näyttää hyvältä kaikilla laitteilla myös jatkossa, kun lisäät ja päivität sisältöä.

Ovatko WordPress kotisivut responsiiviset?

Kyllä, WordPress-sivustot ovat responsiivisia. Itse asiassa WordPress on ollut responsiivisen verkkosuunnittelun edelläkävijä julkaisusta lähtien.

WordPress-teemat on suunniteltu oletusarvoisesti responsiivisiksi, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, jotta WordPress-sivustosi olisi responsiivinen. Jos käytät teemaa, joka ei ole responsiivinen, voit helposti lisätä responsiivisuuden käyttämällä tästä huolehtivaa lisäosaa.

Reagoivalla WordPress-sivustolla on monia etuja. Responsiivinen suunnittelu varmistaa, että verkkosivustosi näyttää hyvältä millä tahansa laitteella, matkapuhelimista tabletteihin ja pöytätietokoneisiin.

Tämä on tärkeää, koska se antaa käyttäjillesi parhaan mahdollisen käyttökokemuksen riippumatta siitä, miten he käyttävät sivustoasi. Lisäksi responsiivinen suunnittelu voi parantaa hakukoneesi sijoitusta, koska Google suosii sivustoja, jotka ovat mobiiliystävällisiä

Jos siis suunnittelet WordPress-sivuston luomista, muista valita responsiivinen teema. Ja jos et ole varma, onko teemasi responsiivinen, voit aina testata sitä muuttamalla selainikkunan kokoa tai katsomalla sitä eri laitteilla. Jos sivusto näyttää hyvältä kaikilla laitteilla, voit olla varma, että se on responsiivinen.

Kaikki Valonityn toteuttavat nettisivut ovat luonnollisesti responsiivisia. WordPress on yksi parhaista responsiivisten nettisivujen tekemiseen soveltuvista julkaisujärjestelmistä, myös me käytämme WP:tä lähes jokaisessa projektissa.

Onko Woocommerce verkkokauppa responsiivinen?

Woocommerce verkkokaupan responsiivinen toteutus Valonity


Ei ole mikään salaisuus, että mobiilikauppa on hallitsee kaupankäyntiä. Tästä syystä ei ole yhdentekevää miten verkkokauppasi toimii mobiililaitteilla.

Mitä tämä tarkoittaa WooCommerce-verkkokaupan kannalta?

Yksinkertaisesti sanottuna, jos nettikauppa ei ole optimoitu mobiilikäyttöön, menetät koko ajan myyntiä. Ei ole siis yhdentekevää, onko verkkokauppa optimoitu mobiilikäyttäjille.

Mitä mobiilioptimointi tarkalleen ottaen on?

Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että kauppaasi on helppo käyttää mobiililaitteilla. Tämä sisältää kaiken nettikaupan suunnittelusta ja ulkoasusta käyttäjäkokemukseen.

Ja yksi parhaista tavoista varmistaa, että WooCommerce-kauppa on mobiilioptimoitu on tehdä siitä responsiivinen.

Mikä on responsiivinen WooCommerce-kauppa?

Responsiivinen WooCommerce-kauppa on kauppa, joka mukautuu automaattisesti sen laitteen näytön kokoon, jolla sitä katsotaan. Tämä tarkoittaa, että kauppasi näyttää hyvältä ja on helppokäyttöinen riippumatta siitä, katsotaanko sitä pöytäkoneella, tabletilla vai älypuhelimella.

Miksi on tärkeää tehdä responsiivinen WooCommerce-kauppa?

Siihen on muutamia syitä. Ensinnäkin, kuten olemme jo maininneet, mobiilikauppa hallitsee. Jos kauppasi ei ole optimoitu mobiilikäyttäjille, menetät paljon potentiaalista myyntiä, koska ihmiset poistuvat nopeasti verkkokaupasta, joka ei toimi hyvin mobiililaitteilla.

Toiseksi Google käyttää nykyään niin sanottua “mobile-first indexing” -indeksointia Tämä tarkoittaa, että kun Google indeksoi kauppasi, sivustosi mobiiliversio asetetaan etusijalle. Jos kauppasi ei siis ole responsiivinen, se voi joutua kilpailijoita huonompaan asemaan hakutuloksissa pelkästään tästä syystä.

Ihmiset odottavat voivansa tehdä ostoksia verkossa riippumatta siitä, missä he ovat tai mitä laitetta he käyttävät. Jos kauppasi ei toimi kunnolla mobiililaitteilla, olet vaarassa menettää potentiaaliset asiakkaat

Miten varmistat, että WooCommerce-kauppa on responsiivinen?

Voit tehdä muutamia asioita. Ensinnäkin voit valita WordPress-teeman, joka on suunniteltu responsiiviseksi. Tämä on helpoin tapa varmistaa, että verkkokauppasi näyttää hyvältä ja sitä on helppo käyttää millä tahansa laitteella.

Voit myös käyttää WooCommerce Jetpackin kaltaista lisäosaa, joka sisältää useita ominaisuuksia, jotka auttavat tekemään kaupastasi responsiivisemman, mukaan lukien kyky näyttää tai piilottaa tiettyjä elementtejä eri laitteilla.

Voit myös palkata WordPress kehittäjän luomaan kaupallesi mukautetun ratkaisun.

Mikä tahansa vaihtoehdon valitsetkin, WooCommerce-verkkokaupan responsiiviseksi tekeminen on välttämätöntä, jos haluat pysyä kilpailijoiden edellä ja varmistaa, että kauppasi on valmis tulevaisuutta varten.

Valonity toimittaa tietenkin kaikki toteutettavat Woocommerce-verkkokaupat responsiivisina.

Kuinka paljon responsiivisten verkkosivujen suunnittelu ja tekeminen maksaa?

Sivujen toteutus hinta Valonity

Responsiivisen verkkosivuston rakentaminen voi olla merkittävä investointi, kuten minkä tahansa laajan sivuston. Kustannukset vaihtelevat projektin koon ja monimutkaisuuden mukaan. Yleisesti ottaen voit edelleen odottaa maksavasi 2500 – 30000 euroa täysin responsiivisen verkkosivuston suunnittelu- ja kehityshankkeesta. Hintataso on ollut jonkin verran laskussa ja me Valonity Digitoimistossa uskomme vaikuttaneemme tähän, sillä toteutamme responsiiviset kotisivut alk. 190€ ja verkkokaupan alk. 290€.

Tärkein tekijä responsiivisen verkkosivuston kustannusten määrittämisessä on projektin koko ja monimutkaisuus. Yksinkertainen, yksisivuinen responsiivinen verkkosivusto on paljon edullisempi kuin monimutkainen, monisivuinen verkkosivusto. Myös tarvittavien sivujen määrä vaikuttaa hintaan; kymmenen sivun responsiiviset kotisivut maksavat enemmän kuin viiden sivun responsiivinen nettisivusto.

Ei kuitenkaan kannata säikähtää yleistä sivujen kehittäjien hintatasoa, sillä Valonityn valikoimaan kuuluu WordPress verkkosivut ja WooCommerce verkkokauppa valmiina paketteina, jolloin kustannukset jäävät murto-osaan Suomen yleisestä sivujen ja nettikauppojen kehityshankkeiden hintatasosta. Mikäli sivupaketti ei ole sinulle sopiva ratkaisu, pyydä tarjous nettisivuista tai verkkokaupasta!

4.8/5 - (5 votes)
Shopping Cart
Scroll to Top
Vieritä ylös